Reis hvor du vil og sov godt i eget taktelt til bil


Campingvogn og bobil har i en rekke år vært en ettertraktet måte å feriere på, men de siste årene har taktelt til bil økt i popularitet. Fordelene er mange, men med taktelt til bil kan du montere teltet på taket, reise hvor du vil, utforske naturen og sove godt på ditt eget tak.

Sydenferier kan være vel og bra, men bilferier i eller utenfor landets grenser kan by på enda flere opplevelser. Campingvogn og bobil har i en rekke år vært en attraktiv måte å feriere på, men hvis du ikke har råd til vogn eller bobil kan et biltelt være minst like fint. De siste årene har taktelt til bil økt i popularitet hos personer som liker å utforske naturen og landet. Fordelene er mange, men spesielt friheten til å campe hvor man vil på en enkel måte er noe mange tiltrekkes av. Taktelt til bil gir en enkel og rask tilgang til et trygt og komfortabelt sovested, uten at du trenger å slå opp teltet på bakken. Taktelt gir økt sikkerhet og holder potensielle farer fra dyr, insekter og ujevnt terreng borte. Slik at du kan sove trygt i naturen. Fordelen med å sove oppå bilen er også at du kan våkne til panoramautsikt, nyte naturen og livet alene eller sammen med andre. I vår taktelt bil-test har vi sett nærmere på ulike modeller som passer til de fleste kjøretøy som vanlige biler, SUV-er og varebiler.

Taktelt billig vs dyr: Dette bør du se etter

Prisen på et taktelt kommer an på mange faktorer hvor modell, merke, størrelse og funksjoner er blant det avgjørende. De dyreste trenger ikke være best, men for å sikre et best mulig kjøp er det noen egenskaper du bør se etter fremfor produktets pris. Nummer én er å velge et taktelt med en størrelse og kapasitet som passer til deg, din bil og hvor mange som skal sove i ditt taktelt. 4 personer som skal sove på samme tak, krever naturligvis et større telt, mens 1-2 personer kan nøye seg med et mindre. Hvordan teltet monteres på kjøretøyet er også varierende fra produkt til produkt. Noen modeller monteres med takstativer og andre festes direkte på taket. Det kan derfor være smart å velge det teltet som passer best til din bil. Andre viktige egenskaper er naturligvis kvalitet i materialer, vanntetthet og ventilasjon. Været får vi sjeldent gjort noe med, men valg av utstyr kan vi gjøre noe med. God holdbarhet og kvalitet på stoffet, glidelåser og sømmer er viktige faktorer som avgjør holdbarheten til teltet. En anbefaling fra oss er å velge et taktelt laget av slitesterke materialer som tåler vær og vind, spesielt hvis du planlegger å reise mye. I tillegg kan det være smart å velge et taktelt som er vanntett, holder deg tørr og med god ventilasjon som forhindrer fukt slik at du kan sove godt. Noen telt har vinduer eller ventiler som praktiske løsninger for dette.

Våre anbefalte produkter i 2023

Vi har gjennomført en liten taktelt-test av de beste kjøpene til deg som vil feriere på en friere måte. Biltelt, camping og ferie kan med våre anbefalinger få en ny dimensjon.

Populært taktelt med romslig design og komfortabel madrass

Dometic TRT120E er vår dyreste vinner i vår test. Taktelt TRT120E er en bestselger og populær modell blant campere og eventyrlystne personer. Teltet har et romslig design med god plass til to voksne personer, men også for par eller små familier. Bilteltet er laget av høykvalitets materialer og holdbar konstruksjon som tåler tøffe værforhold og langvarig bruk. Dometic sitt taktelt til bil gir deg det du trenger. En tykk og komfortabel madrass følger med, sammen med en solid stige som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av teltet og innebygd LED-belysning inne i teltet. God ventilasjon får du med vindusgitter som gir frisk luft og stenger insekter ute. Utover det er TRT120E enkel å montere med et gasstempelsystem.

Taktelt som kan brukes året rundt

Til deg som vil sove ute året rundt anbefaler vi Tepui Kukenam 3 taktelt. Thule har her utviklet et telt som tåler all slags vær, ethvert klima og alle årstider. Teltet er laget av høykvalitets UV- og muggbestandige materialer som tåler alt slags vær, har nttingpaneler som gir god ventilasjon og pusteegenskaper som reduserer kondens i teltet. Med på kjøpet følger også en 6,5 centimeter madrass av skum med høy tetthet som sikrer ekstra komfort. Tepui Kukenam 3 byr på panoramatak og vinduer som lar deg nyte stjernehimmelen, komme nærmere naturen, holde teltet avkjølt og gi god ventilasjon. Teltet har også utvendige festepunkter for lampe og gode løsninger for oppbevaring med fire store innvendige lommer. Tepui Kukenam 3 har plass til tre personer og passer til de fleste kjøretøy.

Kompakt, romslig og aerodynamisk taktelt til bil

En annen vinner fra Thule er modellen Foothill – et kompakt, romslig og aerodynamisk taktelt til bil. Et godt valg til deg som ønsker et værbestandig, slitesterkt og pustende telt som tåler tøffe værforhold. Foothill kan enkelt slåes sammen til en bredde på kun 61 centimeter som er halvparten av størrelsen på de fleste teltene på markedet. I tillegg har Foothill en aerodynamisk profil under kjøring, gir plass til sykler på taket og tar mindre plass å oppbevare utenfor sesong. Selv om teltet har kompakt størrelse er det i utslått tilstand romslig med plass til to personer. Utover det kan Foothill by på en bred inngang, overdimensjonert panorama bakrute, to takvinduer for maksimal luftstrøm og utvidede muligheter når du vil se på stjernehimmelen. Med et symmetrisk design og lav profil kan teltet monteres på valgfri side av kjøretøyet. Monteringen gjøres enkelt ved å prette ut teltet og plassere teleskopstengene. Foothill har også utvendige festepunkter for lamper og gode oppbevaringsløsninger med innvendige lommer, sammen med en myk madrass i skum som følger med.

Billig taktelt med vanntette egenskaper og romslig plass for to

Billigst av våre testvinnere er Outlust sitt myke taktelt for to personer. Outlust gir deg mange gode egenskaper og god kvalitet for en gunstig pris. Teltet er vanntett og enkelt å montere på bilen. På større bilmodeller monteres det på bilens bakpart og på mindre biler ut til siden. Når du kjører er teltet like høyt som en vanlig takboks, men når du skal slå opp teltet får du et koselig telt med sittehøyde. Med på kjøpet følger en teleskopstige som gjør det enkelt å slå opp teltet, komme seg inn i teltet og å slå sammen igjen. Andre gode egenskaper er at teltet har en solid glidelås, vindu med glidelåser som sikrer god ventilasjon og myggnetting som holder insekter ute.

Slik monterer du taktelt til bil

Selv om selve monteringen av teltet varierer fra produkt til produkt er det likevel noen fellestrekk til «how to do it»:
Steg 1 er å montere teltet i henhold til produsentens anvisninger.
Steg 2 er å åpne teltet og bruke stigen for å komme inn.
Steg 3 er å sikre teltet ordentlig for å unngå uventede bevegelser.
Steg 4 og det beste; Nyt en komfortabel, frisk og trygg natt ute i det fri.