6 manns telt test – God plass og høy komfort


Hvis du har en stor familie eller liker å dra på telttur med venner er det smart å investere et telt med plass til 6 personer. I vår guide og «telt 6 personer test» finner du ulike varianter av store telt til friluftsentusiaster som vil kombinere friluftsliv med komfort og romslig plass.

Overnattingsturer i naturen med med venner eller familie er en ypperlig aktivitet å gjøre året rundt. I en travel hverdag kan det å sove ute i naturen by på andre opplevelser og nært samhold, enten det er kortreist tur i nærområdet, camping eller ferie. Med et stort telt til 6 personer får du et romslig telt spesielt laget for å imøtekomme behovet for plass. Teltene egner seg godt for turer med barn, venner eller andre du vil dele naturopplevelser med. Selv om de beste produktene av seksmannstelt koster noen tusenlapper får du en rekke fordeler med på kjøpet. Bruker du mye tid i naturen kan et større telt gi bedre plass til å bevege seg, oppbevare utstyr, sove komfortabelt og by på uforglemmelig samhørighet med turfølget. Teltene er tilgjengelig i flere varianter slik at du kan velge det som passer dine behov best. Kuppeltelt har et buet design og er en favoritt til kortere turer hvor man vil sette opp teltet raskt. For lengre turer er tunneltelt et godt valg, hvor du får et telt med romslighet, stabilitet og god plass. En annen favoritt blant familie eller vennegjenger med behov for mer privatliv er kupé-telt. Disse teltene er delt inn i separate soverkabiner, stuer og gir rikelig med plass. Også oppblåsbare telt er blitt populært blant friluftsentusiaster. Teltene har egenskaper som raskt oppsett, innebygde luftsstenger og høy kvalitet.

Beste telt for 6 personer som setter komfort og kvalitet høyt

Investerer du i et seksmannstelt kan det gjøre ditt neste eventyr til en mer komfortabel og minneverdig opplevelse. Telt for 6 personer passer for alle; Enten du er en erfaren friluftsentusiast eller helt fersk. I vår guide finner du våre anbefalte vinnere av seksmannstelt som oppfyller krav til kvalitet og funksjonalitet. Dette er telt laget av kvalitetsmaterialer med vanntette egenskaper som beskytter mot regn og fuktighet, samtidig som de har god ventilasjon og luftsirkulasjon inne i teltet. I tillegg til at de er slitesterke telt som kan vare i mange år med overnattingsturer i naturen. Spesielt for nybegynnere og småbarnsfamilier kan enkelt oppsett av telt være en avgjørende faktor, og våre testvinnere scorer høyt også her. Med høy komfort, kvalitet og romslig plass kan både små og store elske turer i det fri.

Våre anbefalte produkter i 2023

Vi har samlet våre beste anbefalinger av seksmannstelt i prisklassen 3000 kroner til 14 000 kroner. Felles for alle produktene er at de oppfyller krav til komfort, kvalitet og romslig plass.

Høykvalitets seksmannstelt med god plass til og ventilasjon

Outwell telt 6 personer - Greenwood

Dette teltet for 6 personer fra Outwell anbefales til deg som vil investere i allsidighet, en fleksibel base på tur og høy kvalitet. Greenwood er enkel å sette opp og full av praktiske designfunksjoner. Teltet har stenger i glassfiber, full ståhøyde på 2 meter, god ventilasjon og allsidig Quick & Quiet-inngang- Summen av dette gjør Greenwood til et lite hjem og et sted hvor hele familien eller vennegjengen kan slappe av etter en lang dag ute. Greenwood egner seg spesielt godt til camping uten for lang distanse å gå. Ettersom teltet veier over 26 kilo er dette i tyngste laget å ha i sekken på lange turer. Det beste er å finne en base hvor dere vil campe i en eller flere netter. Teltet har en praktisk utforming med markiser i fronten som sikrer fleksibel bruk, mens stor inngangsdør og tonede vinduer gir et lyst oppholdsrom til hvile og måltider. I tillegg har Greenwood mørke soverom med mesh-ventilasjon som gir økt sovekomfort. Outwell sitt telt til 6 personer er et godt kjøp til bilferier hvor du vil campe hvor du vil langs veien.

Lett seksmannstelt for friluftsentusiaster som vil sove ute hele året

Bergans Wiglo Lt.V2 telt 6 personer

Bergans Wiglo Lt.V2 er en sikker vinner til familien eller vennegjengen som liker å sove ute i naturen uansett årstid. Wiglo er et robust og stabilt helårstelt, som også kan brukes på vinteren. Teltet er laget av solid og slitesterk ripstop nylon som gjør Wiglo til et perfekt valg når du ønsker plass og komfort, uten at det går utover beskyttelsen. Wiglo holder været ute. Teltet leveres komplett med inner- og yttertelt, hvor ytterteltet kan brukes alene. Wiglo har en stor hovedinngang i fronten, to mindre åpninger på siden, store ventilasjonsluker som gir optimal luftstrøm, myggnetting i alle åpninger, oppbevaringslommer på innsiden av innerteltet, stormmatter og flere snorer i bardun. Bergans leverer her kvalitet, funksjonalitet og komfort til friluftsentisaster. Med en vekt på like over 8 kilo er Wiglo overkommelig å ta på sekken.

Vanntett 6-manns telt med soveplass til 6 personer

Primus Bifrost H6

Primus sitt 6-manns telt er et annet godt valg til overnattingsturer i naturen hvor du også skal gå et stykke til fots før du camper. Med en vekt på like over 10 kilo kan sterke personer fint pakke med seg teltet i sekken. Utover det kan Bifrost H6 by på romslig plass til 6 personer. Med gunstig ståhøyde på 2 meter kan de fleste voksne stå behagelig oppreist, mens egen stue mellom soverommene gir en herlig «hjemmefølelse» ute i det fri. Bifrost H6 har et ytterstoff, innerstoff og bunnstoff med vanntette egenskaper som holder fukt og vått vær ute, mens stormliner og stabil buekonstruksjon sørger for god kvalitet. Teltet har også ventilasjonsåpninger med myggnett som holder fuktighet borte og insekter unna. Primus sitt telt for 6 personer er et godt kjøp til deg som vil ha rikelig med plass og hyggelig atmosfære på eventyr ute i naturen. Enkelt oppsett av teltet lar deg raskt komme inn i varmen etter en lang dag ute.

Best til budsjett: Stort og romslig 6-manns telt med to innertelt

High Peak Como 6-manns telt

Handler du på budsjett kan du også få kvalitet. High Peak Como er et 6-manns telt som både leverer lav pris og høy kvalitet. Como er stort, romslig og perfekt til familien eller vennegjengen på tur. Teltet har et stort fortelt som kan brukes som oppholdsrom, to innertelt til soverom og to ventilasjoner som sikrer god luftstrøm. Hvert av de to innerteltene har plass til 3 personer og er utstyrt med en organiser, innerlomme og lampeholder, sammen med permanente ventilasjonsområder som sikrer et behagelig inneklima i teltet. Como er også vanntett og vil holde deg tørr på våte dager, mens myggnett i inngangene holder inntekter ute.