Garmin håndholdt GPS test


Hvis du liker å navigere deg gjennom nytt terreng, elsker å se hvor friluftslivet tar deg, eller rett og slett ønsker deg en ekstra sikkerhet før du legger ut på lengre eventyr i naturen, så vil en GPS være god å ha. Mange har GPS på mobilen, men for et mer presist resultat vil en håndholdt GPS absolutt være det beste valget. De tar ikke stort mer plass enn en vanlig mobil, de er enkle å bruke, og gir deg den nøyaktigheten du trenger når du utforsker nye steder. I denne artikkelen ser vi på håndholdte GPS’er signert Garmin – et merke som sikrer deg kvalitet gang på gang!

Garmin ETrex 32X

En håndholdt GPS som dette hjelper deg med å komme deg frem dit du ønsker, uansett hvordan du vil komme deg dit. Siden den er håndholdt kan du like fint bruke den når du sykler eller er i båten, som når du tusler rolig på stier i skogen.

Med en skjerm på 2,2 tommer har du god oversikt over hvor du er, og du kan også undersøke hvor ferden skal gå videre. Selv om dette ikke er den nyeste modellen på markedet, gir den deg all informasjonen du trenger, samtidig som at den er helt fantastisk robust. Dermed er den like flott for deg som vil utfordre deg selv for eksempel på terrengsykkel, som for deg som bare ønsker en bedre oversikt over søndagsturene dine.

Modellen bruker 2xAA batterier som kjøpes separat. Siden den bruker slike batterier vil du enkelt kunne bytte dem ut når det trengs, og du slipper å tenke på at den må lades opp. Slik vil du alltid være klar for nye turer og opplevelser!

Inkludert og allerede installert på din nye GPS finner du kart og informasjon om en rekke ulike veier og stinett i Europa. Du har også mulighet til å kjøpe separat informasjon om ruter i Spania hvis du ønsker det.

Håndholdt GPS med oppladbart batteri

Når man først skal velge en håndholdt GPS med oppladbart batteri, så er det viktig at batteritiden er god. Garmin GPSMAP 66i gir deg en batterilevetid på opptil 35 timer, så det er svært gode muligheter for at du kommer deg trygt frem til din destinasjon. Når enheten er i batterisparingsmodus med lesninger hvert 30 minutt, forlenges denne batteritiden til fantastiske 200 timer!

Skjermen er på 3 tommer og lar deg enkelt lese av informasjon selv i sterk sol. Kartene som allerede ligger inne gir deg god oversikt over det meste av stier og veier i Europa, så du fint kan ta med din nye GPS over landegrensene for å forsette eventyret ditt der. Kartene gir deg rikelig med informasjon om hvordan terrenget faktisk er, hvor det er høyder, juv, og viktige geografiske punkter. Du vil også ha tilgang til BirdsEye satellitten som gir deg fotorealistiske bilder av ruten din. Du finner også barometer og altimeter for en enda mer presis navigering selv når forholdene er vanskelige.

For deg som elsker å utforske verden fra sykkelryggen, vil denne modellen absolutt være et godt valg. Den er også svært hardfør og tåler en god støyt, noe som er en stor fordel når farten øker.

Via abonnement vil du ha tilgang til flere typer kart så vel som inReach teknologi som gir deg mulighet til å sende SOS-signaler, toveis kommunikasjon og live deling av posisjonen din. Dette er flotte ekstra sikkerheter som vi vet mange vil sette pris på.

Håndholdt GPS etter militære standarder

Denne modellen er utviklet etter militære standarder og er perfekt for deg som elsker å utforske fjellet. Her finner du ikke en stor skjerm med et fargekart, men heller tall og illustrasjoner som gir deg informasjonen du trenger om stedet du befinner deg. Som du sikkert skjønner, er den utrolig robuste utformingen til denne modellen noe av det aller viktigste – dette er et produkt som tåler det aller meste, og som også vil gi deg pålitelige lesninger under ekstreme forhold.

GPS’en er kompatibel med tre satellittnettverk: GPS, Glonass og Galileo, og fungerer også med ABC-sensoren som gir deg informasjon om høydemeter, kompass og barometer for enda mer nøyaktig informasjon.

Batteriet har en levetid på opptil 48 timer når GPS’en er i navigasjonsmodus. Når du aktiverer UltraTac-moduset vil batteriet vare i opptil 7 dager.

Dette er en håndholdt GPS som egner seg for den erfarne, og for alle som trenger en ekstra robust modell.

Garmin fjell-GPS med stor skjerm

Til sist ser vi på en håndholdt GPS som har en stor skjerm, og som er perfekt for turer i fjellet!

En fjell-GPS er ofte mer hardfør og robust enn en «vanlig» GPS, noe som gjør dem bedre egnet til mer utfordrende turer – som fjellturer ofte blir. Denne modellen er naturligvis nettopp det – robust, hardfør og utrolig praktisk!

Med en skjerm på hele 5 tommer har du perfekt oversikt over posisjonen og ruten din akkurat når du trenger det. Kombinasjonen av et integrert kamera og avansert satellitteknologi gir deg nøyaktige lesninger og mer pålitelig informasjon. Din nye håndholdte GPS inkluderer også en høydemåler, et barometer, og et 3-akset kompass. Du får med andre ord all informasjonen du trenger, helt enkelt!

Ved hjelp av det 100% globale Iridium-satellittnettverket vil du alltid ha mulighet til å holde kontakten, selv uten mobiltelefonen. Det smarte QWERTY-tastaturet gir deg mulighet til å skrive meldinger hvis du ønsker å kommunisere med en annen kompatibel enhet, noe som gjør dette til en sikker vinner når det er flere som skal på tur sammen – med hver deres Montana 750i vil dere enkelt kunne kommunisere!

TopoActive Europe kartene som allerede finnes på enheten vil gi deg inspirasjon til nye turer. Dette er rett og slett en svært god håndholdt GPS som tåler mye, og som blir et must for alle som elsker opplevelser i fjellet!