Telt 4 personer test: Nyt behagelige netter i det fri


Et 4-manns telt er et smart kjøp til deg som har en familie eller vennegjeng du vil ta med på eventyr i skogen eller på fjellet. I vår 4-manns telt test finner du produktene som lar deg nyte behagelige netter ute i det fri.

Overnattingsturer i naturen med med venner eller familie er en ypperlig aktivitet som i prinsippet kan gjøres året rundt, gitt at du har riktig utstyr. I en travel hverdag kan det å sove ute i naturen by på kontrast med andre opplevelser og nært samhold, enten det er kortreist tur i nærområdet, camping eller ferie. For friluftsentusiaster som liker å tilbringe tid ute i skogen eller på fjellet er det viktig å velge et riktig telt. Egenskaper du bør se etter er vekt, oppsett, vanntette egenskaper og god ventilasjon. Har du planer om å sove ute året rundt bør du velge et helårstelt, men om du kun vil sove ute i sommerhalvåret er det nok med et telt laget for dette. Et 4-manns telt er et smart kjøp til deg som har en familie eller vennegjeng du vil ta med på eventyr i skogen eller på fjellet.

Telt 4 personer best i test: Lette vinnere med høy kvalitet

De beste variantene av firemannstelt finnes i varianter som passer for alle; Enten du er en erfaren friluftsentusiast eller helt fersk i naturen. Felles for testvinnende 3-manns telt til bruk ute i naturen er at de oppfyller krav til lett vekt, enkelt oppsett, komfort, kvalitet og funksjonalitet. MSR, Salewa, Bergans, Hilleberg eller Helsport telt 4 personer er blant markedets beste produsenter. Velger du telt herfra får du tremannstelt laget i kvalitetsmaterialer med vanntette egenskaper som beskytter mot regn og fuktighet, samtidig som de har god ventilasjon og luftsirkulasjon inne i teltet. Med slitesterke telt kan de brukes flittig over mange år med overnattingsturer i naturen. En annen bestselger det siste året er Heimplanet sitt oppblåsbare telt for 4 personer. Velger du oppblåsbart får du et telt som både er lett i vekt, høy på kvalitet og enkelt å sette opp. Lenger ned i vår artikkel kan du lese mer om våre beste anbefalinger av 4-manns telt til friluftsentusiaster som vil ha høy komfort, kvalitet og romslig plass på overnattingsturer til fjells eller i skogen.

Dyr vs billig telt 4 personer

Hva som er det beste teltet for deg kommer helt an på bruksområde, erfaring og egne preferanser. En generell anbefaling er at du bør investere litt ekstra slik at du får et telt som tåler vær, vind, jevnlig bruk og som er lette å ta med seg i tursekken. De dyreste teltene har en prislapp på godt over 10.000 kroner og er spesielt laget for personer som bruker mye tid i naturen. Hvor man gjerne stiller enda høyere krav til kvalitet, vanntetthet, lett vekt og et robust telt. Handler du på budsjett kan du finne mange billige alternativer, men vi anbefaler likevel å ikke spare inn på kvaliteten. For en prislapp på rundt 3-4000 kroner kan du få et rimelig telt som fortsatt leverer kvalitet og egenskaper som gjør de til gode kjøp for friluftsentusiaster.

Våre anbefalte produkter i 2023

Vi har samlet våre beste anbefalinger av testvinnende 4-manns telt til friluftsentusiaster. Produktene består av gode kjøp til både den erfarne og ferske friluftsentusiasten.

Helårs 4-mannstelt med en vekt på under 1 kilo

Hyperlite Mountain Gear Ultamid 4 person telt

En testvinner som scorer høyt på egenskaper som beskyttelse mot vær, høy kvalitet, enkelt oppsett og lav vekt er Hyperlite Mountain Geir sitt Ultamid 4-manns telt. Ultamid veier kun 654 kilo, noe som gjør den blant markedets desidert letteste. Sammen med sin lette vekt har teltet plass nok til 4 personer som vil overnatte ute eller ha en felles basecamp. Ultarmid er vanntett, vindtett og kan brukes året rundt. Med sitt design og konstruksjon som bærbart telt/tarp har Ultamid blitt grundig testet for å sikre at det holder stand under alle forhold. Teltet er også enkelt å sette opp. Ultamid kan by på 100 prosent vanntetthet og åtte forsterkede guylines som holder teltet på plass når stormen blåser for fullt. 

Ut på tur med oppblåsbart telt til 4 personer

Heimplanet Backdoor Classic Oppblåsbart telt 4-manns

De siste årene har oppblåsbare telt blitt stadig mer populært, og her er Heimplanet blant de beste. Med Backdoor Classic får du et oppblåsbart telt som kan brukes vår, sommer og høst. Med sin lette vekt på kun 5 kilo er dette et genialt kjøp til overnattingsturer med lang gåtur til campen. Teltet har god plass til bagasje og fire personer, eller mindre bagasje og fem personer. Backdoor Classic er designet spesielt for flere bruksområder, noe som gjør teltet til et godt valg blant både friluftsentusiaster og campere. Teltet har et yttertelt som går ned til bakken med et ventilasjonssystem som sikrer ventilasjon på både varme og kjøligere dager. Backdoor Classic er kjent for sin romslige plass hvor hovedinngangen til vestibyle før inngang til innertelt gir flere rom å være i. Vestibyle kan brukes til lagring av utstyr, mens innerteltet som oppholdsrom. Teltet har en inngang bak som kan brukes til gjennomtrekk på varme dager. Med oppblåsbart telt slipper du stenger og knotete oppsett, du trenger kun å bruke et par minutter til og pumpe luft i teltet. Heimplanet er vanntett, har pustende egenskaper, god ventilasjon og robust kvalitet

Perfekt 4-manns telt av høy kvalitet til førstegangskjøperen

MSR Elixir 4 V2

For nybegynnere eller deg som skal kjøpe ditt eget telt for første gang er MSR Elixir 4 V2 et godt kjøp. Elixir gir mye telt for pengene med en sterk ytterduk som tåler vær, vind og herjing i hardt vær. Teltet kan settes opp på hardt underlag med spisse steiner eller røtter, uten problem. Elixir er et vanntett telt som byr på praktisk komfort, romslig plass for 4 personer og et solid telt som er enkelt å sette opp. Teltet settes raskt opp med en grå og en rød stang som skal ned i sine identiske fester i lik farge, mens innerteltet har heter i samme farge som de ulike stengene. Innerteltet har stor åpning, flere lommer i netting for oppbevaring, løkke i taket til lanterne og pustende egenskaper. Med god ventilasjon får du lite kondens i teltet og kan nyte en god natt søvn ute i det fri. Utover det har Elixir en geometri som gir et stramt telt som ikke blafrer eller bråker i vinden. Ønsker du å se på stjernehimmelen kan teltet kun settes opp med innertelt. Elixir er vår beste anbefaling til deg som vil ha høy kvalitet til alle nettene ute i det fri, enten det er vår, sommer eller høst

Stort camptelt med to kabiner og oppholdsrom i midten

Ønsker du gigantisk plass for hele familien eller vennegjengen på tur? Salewa Midway VI er et stort camptelt som har plass til hele 6 personer. Teltet har to kabiner, oppholdsrom i midten og gir en konstruksjon som gjør det ekstra komfortabelt å campe flere netter ute i det fri. Midway egner seg godt på ferier hvor man vil campe langs veien, i skogen og naturen. Med klassisk tunnel-konstruksjon får du et stabilt telt som tåler kraftig vind selv om teltet er stort. Midway har en hovedinngang som kan rulles opp for full åpning når det er varmt, duken kan strekkes ut som tak ved behov og teltet gir god luft med fire ventilasjoner. Både teltduken og -bunnen er vanntett, noe som gjør Midway godt egnet til all slags vær gjennom sommerhalvåret. Med en vekt på 14 kilo er ikke Midway det beste teltet å ha med på teltturer hvor man skal gå langt. Vi anbefaler derfor dette store teltet til deg som planlegger bilferie med overnatting langs veiens vakre steder.