Telt 5 personer best i test – Dette er våre vinnere


Har du lyst til å ta med familien eller venner på tur? I vår best i test-guide finner du ulike varianter av store telt til 5 personer som elsker friluftsliv, men vil kombinere friluftsliv med komfort og romslig plass.

Overnattingsturer i naturen med med venner eller familie er en ypperlig aktivitet som i prinsippet kan gjøres året rundt, gitt at du har riktig utstyr. I en travel hverdag kan det å sove ute i naturen by på kontrast med andre opplevelser og nært samhold, enten det er kortreist tur i nærområdet, camping eller ferie. Hvis du er av den sosiale typen som liker å dra på tur med venner eller har en familie du vil ta med ut kan et telt for 5 personer gi plass til alle. Disse teltene er spesielt laget for å imøtekomme bevovet for plass, men også komfort og kvalitet. Avhengig av bruksområde og hvilket type telt du kjøper kan du finne gode kjøp som egner seg for overnattingsturer med mennesker du vil dele naturopplevelser med. Selv om de beste produktene av femmannstelt koster noen tusenlapper får du en rekke fordeler med på kjøpet. Bruker du mye tid i naturen kan et større telt gi bedre plass til å bevege seg, sammen med plass til å oppbevare utstyr, sove komfortabelt og by på uforglemmelig samhørighet med turfølget. Teltene er tilgjengelig i flere varianter slik at du kan velge det som passer dine behov best. Kuppeltelt har et buet design og er en favoritt til kortere turer hvor man vil sette opp teltet raskt. For lengre turer er tunneltelt et godt valg, hvor du får et telt med romslighet, stabilitet og god plass. En annen favoritt blant familie eller vennegjenger med behov for mer privatliv er kupé-telt. Disse teltene er delt inn i separate soverkabiner, stuer og gir rikelig med plass. Også oppblåsbare telt er blitt populært blant friluftsentusiaster. Teltene har egenskaper som raskt oppsett, innebygde luftsstenger og høy kvalitet.

Beste telt for 5 personer som setter komfort og kvalitet høyt

Investerer du i et 5-manns telt kan det gjøre dine neste eventyr til en mer komfortabel og minneverdig opplevelse. De beste teltene finnes i varianter som passer for alle; Enten du er en erfaren friluftsentusiast eller helt fersk i den friske verdenen. Vi har sett nærmere på hva som selges med fokus på telt som oppfyller krav til komfort, kvalitet og funksjonalitet. Testvinnerne er laget av kvalitetsmaterialer med vanntette egenskaper som beskytter mot regn og fuktighet, samtidig som de har god ventilasjon og luftsirkulasjon inne i teltet. I tillegg til at de er slitesterke telt som gjør at de kan vare i mange år med overnattingsturer i naturen. Spesielt for nybegynnere og småbarnsfamilier kan enkelt oppsett av telt være en avgjørende faktor, og våre testvinnere scorer høyt også her. Med høy komfort, kvalitet og romslig plass kan både små og store elske turer i det fri.

Våre anbefalte produkter i 2023

Ettersom budsjett og størrelsen på lommeboka er individuelt har vi hatt fokus på å finne de beste produktene av både rimeligere og dyrere telt for 5 personer.

Oppblåsbart telt med mange bruksområder

Heimplanet Backdoor Classic Telt 5-manns

De siste årene har oppblåsbare telt blitt stadig mer populært, og her er Heimplanet blant de beste. Med Backdoor Classic får du et oppblåsbart telt som kan brukes vår, sommer og høst. Med sin lette vekt på kun 5 kilo er dette et genialt kjøp til overnattingsturer med lang gåtur til campen. Teltet har god plass til bagasje og fire personer, eller mindre bagasje og fem personer. Backdoor Classic er designet spesielt for flere bruksområder, noe som gjør teltet til et godt valg blant både friluftsentusiaster og campere. Teltet har et yttertelt som går ned til bakken med et ventilasjonssystem som sikrer ventilasjon på både varme og kjøligere dager. Backdoor Classic er kjent for sin romslige plass hvor hovedinngangen til vestibyle før inngang til innertelt gir flere rom å være i. Vestibyle kan brukes til lagring av utstyr, mens innerteltet som oppholdsrom. Teltet har en inngang bak som kan brukes til gjennomtrekk på varme dager. Med oppblåsbart telt slipper du stenger og knotete oppsett, du trenger kun å bruke et par minutter til og pumpe luft i teltet. Heimplanet er vanntett, har pustende egenskaper, god ventilasjon og robust kvalitet.

Outwell telt 5 personer

Outwell telt 5 personer - Greenwood

Outwell Greenwood telt 5 personer anbefales til deg som vil investere i allsidighet, en fleksibel base på tur og høy kvalitet. Greenwood er enkel å sette opp og full av praktiske designfunksjoner. Teltet har stenger i glassfiber, full ståhøyde på 2 meter, god ventilasjon, vanntette egenskaper og allsidig Quick & Quiet-inngang. Summen av dette gjør Greenwood til et lite hjem og et sted hvor hele familien eller vennegjengen kan slappe av etter en lang dag ute. Greenwood egner seg spesielt godt til camping uten for lang distanse å gå. Ettersom teltet veier over 24 kilo er dette i tyngste laget å ha i sekken på lange turer. Det beste er å finne en base hvor dere vil campe i en eller flere netter. Teltet har en praktisk utforming med markiser i fronten som sikrer fleksibel bruk, mens stor inngangsdør og tonede vinduer gir et lyst oppholdsrom til hvile og måltider. I tillegg har Greenwood mørke soverom med mesh-ventilasjon som gir økt sovekomfort. Outwell sitt telt for 5 personer er et godt kjøp til bilferier når du vil campe hvor du vil langs veien.

Billig testvinner til familien eller turgjengen på 5 personer

High Peak Meran Telt 5 personer

Til familien eller vennegjengen på fem anbefaler vi Meran fra High Peak – et vanntett og funksjonelt tunneltelt til lav pris og høy kvalitet. Meran har en stor veltibyl med hel bunn som gir god plass til utstyr og bagasje som kan stå tørt og sikkert. Mens gjørmekapper holdes også jord og møkk utenfor. Teltet har inngang foran og på siden, og inni teltet er det en sovekabin som kan deles opp i to rom eller et stort. I sovekabinen har teltet permanente ventilasjonsområder som sikrer et behagelig inneklima. Meran tunneltelt har en høyde på 2 meter i vestibulen og 190 centimeter i sovekabinen, noe som lar voksne stå oppreist og barna ha god takhøyde. Teltet veier drøyt 13 kilo og kan brukes til de fleste turer.