Fiskestang test

Fiskestang test

Gode fiskestenger er viktig for å få en vellykket fisketur. Det finnes mange fiskestenger å velge fra, og alle er spesielt designet for å takle ulike typer fisk og forhold. En haspelstang er gjerne det du ser for deg når du tenker på en fiskestang, men dersom den kan legges sammen kaller vi den for en teleskop fiskestang. Det er viktig å velge stangen etter hva du skal fiske og hvor du planlegger å legge fisketuren.

Fiskestenger kan brukes både ute på havet, langs kysten, i innsjøer, på fjellet og langs elever. Det er typen fisk du jakter som vil avgjøre av stang du har behov. Ute på havet vil du gjerne fiske et kraftige og sterke fisk, og da trenger du en annerledes stang enn hvis du fisker på fjellet. Vi har sett på markedets beste produkter innen fiske, både til fjell, sjø og kyst.

Våre anbefalte produkt i 2022

Hurricane Kveite

Hurricane Kveite sine fiskestenger passer for deg som skal fiske i sjø eller etter kveite. Stangen er designet for å takle tøffe forhold og kraftfulle fisk, samtidig som den er følsom nok til å gi deg en perfekt aksjon hver eneste gang. Med kun en deling på håndtaket vil du med Hurricane Kveite ha en stang med god levetid.

Shimano Technium

Hvis du driver med fiske langs kysten, og særlig sjøørret fiske, vil Shimano Technium være et ypperlig valg. Stangen er lett og gir deg en god kastelengde, samtidig som den er kraftig nok til å håndtere tøffere og mer motstandsdyktige fisk. Denne stangen passer like godt til nybegynnere som til erfarne fiskere.

Hurricane Nordic

For lett sjøfiske, abbor og fjellfiske, vil Hurricane Nordic være et godt valg. Detter en lett 3-delt stang som gir deg de nødvendige detaljene for en vellykket fisketur. Dette er stangen for de som liker å veksle mellom kyst og fjell uten bytte mellom fiskestenger, og derfor trenger en allsidig haspelstang.

De beste fiskestengene i 2022

Shimano Technium er en utmerket fiskestang som gir deg en ekstremt god kastelengde. Denne stangen ble opprinnelig utviklet for sjøørretfiske i Danmark, men brukes ofte i Norge for kystfiske. Stangen er sterk og har en retningsbestemt ryggrad, samtidig som den er lett og enkel å håndtere. Under stangen finner du ringene som sørger for minst mulig friksjon til linen, samtidig som den sørger for rene kast uten at du får problemer med en line som henger fast.

Beste fiskestang

Shimano Technium er en 2-delt stang som passer perfekt til sjøørretfiske og annet fiske langs den skandinaviske kysten. Ettersom stangen kun er delt opp i to deler, vil den være sterk nok til å håndtere kraftige fisk dersom du skulle komme over disse. Den lette vekten gjør også Shimano Technium enkel i bruk for nybegynnere og derfor klatrer denne fiskestangen til topps i vår test.

Hurricane Kveite Black 210CM 20-30LBS

Hurricane Kveite er en kraftig fiskestang som egner seg best til sjøfiske og kveitefiske. Denne fiskestangen kommer utstyrt med en praktisk trigger og er svært holdbar. Selv om fiskestangen er utviklet for å takle kraftige fisk, er den også følsom slik at du får en nøyaktig aksjon under kastene. I saltvann er det viktig med en stang som klarer å håndtere de tøffe forholdene og kan dra inn de tyngste fiskene ­– dette klarer Hurrican kveite.

Her får du kun en deling noe som er viktig hvis du driver med kveitefiske. Delingen ligger ved håndtaket mens resten av stangen er hel. Ettersom kveiten og andre saltvannsfiske er svært kraftige, er det viktig at stangen du bruker ikke har mange delinger som skaper svake punkter. Det sterke karbonfibre som utsmykker stangen gjør dette til den perfekte fiskestangen før tøffe forhold.

Hurricane Nordic Native Black 210CM 3-15GR

Hurricane Nordic er en haspel fiskestang med allsidige funksjoner. Stangen er 3-delt og vil derfor ikke egne seg like godt til tøffere fiske, men passer ypperlig til fjellfiske, lett kystfiske og abborfiske. Hurricane Nordic er utformet i karbonfiber og ringene er av keramikk, forsterket i titan og helt rustfrie.

Hvis du driver med abborfiske eller veksler mellom fjell- og lett kystfiske, vil Hurricane Nordic være et godt valg. Stangen er lett og kan klare større sjøørret, men ettersom den er 3-delt bør den ikke brukes til de aller tyngste fiskene. Stangen gir deg det du trenger for en brukervennlig fisketur og her får du kun de nødvendige funksjonene. Det er lagt mye vekt på kvalitet i stangen, noe som gjør at den har god ytelse og en lang levetid.

Fiskestang barn

Barn har behov for en lette fiskestenger som gjør det enkelt for dem å lære seg kunsten å fiske. Vanligvis er det en haspelfiskestang som egner seg best for de minste, slik at de fiske etter spennende fisker langs bryggen. En fiske stang til barn trenger ikke å koste alt for mye, men bør være av god nok kvalitet slik at barnet enkelt kan håndtere stangen.

Valg av fiskestenger

Fiskestenger kommer i mange ulike typer varianter og modeller. De blir gjerne spesialdesignet for å takle ulike typer forhold og fiskearter. Haspel er Norges mest solgte fiskestenger og du kan gjenkjenne en slik fiskestang ved at snellen ligger under stangen. Her blir det ofte brukt sluk, snøre, snelle og selve stangen når det fiskes. Det er enklere å kaste langt med en haspel stang, enn med andre fiskestenger. Dette kommer av at det agnet som avgjør hvor lang kastelengden din blir.

Dersom du skal fiske ute på havet, er det viktig med en stang som tåler motstand og kraftige fisker. Her bør bremsen være god slik at du ikke sliter deg ut når fangsten skal hales inn. De mest kraftige fiskene krever en stang som kun er 2-delt, og da gjerne ved håndtaket. Jo flere delingspunkter det er, jo mer svekket blir stangen. Du velger fiskestang etter hvilken fisk du skal jakte på og hvor du skal fiske.