Enmannstelt best i test: Lette telt til eventyrlystne


Elsker du friluftsliv, eventyr og å utforske naturen alene? Med plass til 1 person kan man finne mange gode, kompakte og lette telt. Test en av våre vinnere med kvalitet, funksjonalitet, god ventilasjon og vanntette egenskaper.

Turer i naturen kan by på uforglemmelige opplevelser for kropp og sinn. Mange liker å utforske naturen alene eller sove i et eget telt på tur med flere, og da er enmannstelt et godt kjøp. De beste produktene er lette i vekt, raske å sette opp, enkle å ta ned og kompakte å pakke med seg i sekken. Enmannstelt finnes i flere modeller til ulike bruksområder, enten du skal på ekstreme ekspedisjoner eller kortreiste helgeturer i skogen. Prisen varierer fra produkt til produkt og hvordan du selv skal bruke teltet. Vi har sett nærmere på gode kjøp av 1-person-telt til både kortreiste og lengre eventyr.

Egenskaper i beste enmannstelt

Billig telt til 1 person kan fungere fint, men ivrige friluftsmennesker bør være villig til å investere litt ekstra i kvalitet og pålitelighet. De beste teltene til en person har noen egenskaper som skiller seg ut med å kombinere kvalitet, funksjonalitet og lett vekt. Teltene er lette å bære på ryggen, kompakt i størrelsen når det pakkes ned og egner seg godt for lengre turer til fots og sykkel i fjellet eller skogen. I vår enmannstelt-test har vi sett etter produkter i robust konstruksjon med høy kvalitet, solide materialer og sømmer som beskytter mot vær og vind. I tillegg til at de har et slitesterkt yttertelt og et solid stangsystem. Andre egenskaper hos våre testvinnere er at de har god og pålitelig beskyttelse mot regn, snø, vind og innsikter, sammen med en solid bunnduk, god vanntetthet og luftsirkulasjon som holder fuktighet i teltet borte. Også raskt og enkelt oppsett av teltet er egenskaper som kjennetegner markedets beste enmannstelt.

Våre anbefalte produkt i 2023

Frihet og selvstendighet til å kunne sove ute i det fri uten å være avhengig av andre er noe vi alle burde teste. I vår 1-manns telt test finner du de beste kjøpene av telt til ulike bruksområder og i flere prisklasser. Felles for alle produktene er at de oppfyller krav til kvalitet og funksjonalitet.

Lett og kompakt fjelltelt med god ventilasjon

MSR Hubba NX Tent 1 person er en sikker vinner i vår test av telt. Lette fjelltelt er viktig når man skal gå langt, og her leverer Hubba. Teltet er et lett og kompakt fjelltelt som kan brukes på alle typer fjell- og skogsturer. Et godt valg hvis du planlegger turer over flere dager med tung sekk, mye mat og utstyr. Hubba sitt enmannstelt veier så lite at du nesten ikke vil merke forskjell i sekken. Utover det har Hubba NX inngang på langsiden, enkel tilgang til innerteltet og god plass til lagring av sko, klær og sekk. Innerteltet har en stor åpning og flere lommer i netting for oppbevaring av diverse. Hubba enmannstelt scorer også høyt på god ventilasjon med nettingpaneler i innerteltet som gir mindre kondens og en god natt søvn.

Lett telt for 1 som kan brukes året rundt og i all slags klima

En klassiker og bestselger for friluftsmennesker som liker seg best ute året rundt er Hilleberg sitt Akto – et lett enmannstelt. Akto kan brukes på alle typer langturer, året rundt og i all slags klima. Teltet er vanntett, vindtett og har god ventilasjon. Med sine lave vekt på like over 1 kilo er teltet lett å pakke med seg på tur. Akto blir brukt på polarekspedisjoner, av turgåere, klatrere, syklister og havkajakkpadlere. Teltet har har god funksjonalitet, romslig konstruksjon og et sterkt yttervev av det robuste materialet Kerlon 1200. Med en konstruksjon som ligner på en tunnel er teltet enkelt å sette opp med bare én teltstang. Perfekt hvis du skal sove ute flere dager på rad og på forskjellige steder fra dag til dag. Akto har en høy prislapp, men til gjengjeld får du et telt du kan ha glede av i flere år.  

Kompakt fjelltelt for sommer- og høstturer

De fleste av oss foretrekker nok å sove ute på sommeren og høsten, og det beste kjøpet for en gunstig prislapp er Salewa Litetrek II. Teltet har 100 prosent selvbærende konstruksjon, enkelt å sette opp og med romslig plass for 1. Teltet er også testet for å motstå vind opp til 25 meter i sekundet. Andre egenskaper som gjøre Litetrek II til et godt kjøp er at den har flere løsninger for teltinngangen med et innertelt som kan kneppes løs fra ytterfeltet. Sammen med bardunfester i kryss mellom ytterduk og stenger som gjør teltet lett å montere opp. I montert tilstand har teltet en kuppelform som gir god takhøyde og romslig plass.

Billig, robust og vanntett enmannstelt med romslig plass

Vår billigste testvinner er Naturehike VIK 1 Ultralight. Dette er et enkelt og lett enmannstelt som passer for både nybegynnere og mer erfarne turgåere. Et godt kjøp hvis du handler på budsjett, men samtidig ønsker et lett telt, romslig plass og god kvalitet. Teltet har en 15D ripstop nylonduk som er silikonbelagt og har en vannsøyle på 2000 millimeter, mens gulvduken i 20D silikonbelagt nylon har en vannsøyle på 4000 millimeter. Resultatet er et vanntett telt som kan brukes vår, sommer og høst. Utover det har VIK 1 en dobbel Y-form med selvbærende konstruksjon og kuppelform som gir god plass til utstyr i forteltet. Teltet har også gode og smarte løsninger som sikrer god ventilasjon. VIK 1 er en sikker vinner til deg som vil reise rimelig, lett og med funksjonalitet.