Telt til 2 personer – Våre dyre og billige favoritter


Elsker du friluftsliv, eventyr og å utforske naturen alene eller med følge? Telt for 2 finnes kan kjøpes som oppblåsbart eller den tradisjonelle varianten med stenger. I vår 2 manns-telt-test finner du de beskjed kjøpene med kvalitet, funksjonalitet, god ventilasjon og vanntette egenskaper.

Turer i naturen kan by på uforglemmelige opplevelser for kropp og sinn. Mange liker å utforske naturen alene eller med en god turvenn, og da er et telt for 2 personer et godt valg. Sover du alene får du rikelig med plass og sover du men noen får du romslig plass hvis du velger riktig 2 manns telt. De beste produktene er lette i vekt, raske å sette opp, enkle å ta ned og kompakte å pakke med seg i sekken. Et lett 2 manns-telt er perfekt på lengre turer. Telt for 2 personer finnes i flere modeller til ulike bruksområder, enten du skal på ekstreme ekspedisjoner eller kortreiste helgeturer i skogen. Prisen varierer fra produkt til produkt og hvordan du selv skal bruke teltet. Vi har sett nærmere på gode kjøp av 2 manns-telt til både kortreiste og lengre eventyr. Både oppblåsbare og tradisjonelle typer av telt for 2.

Telt 2 personer best i test: Dette kjennetegner beste telt for 2

Er du og din turvenn ivrige friluftsmennesker bør dere være villig til å investere litt ekstra i kvalitet og pålitelighet. De beste teltene til 2 personer har noen egenskaper som skiller seg ut med å kombinere kvalitet, funksjonalitet og lett vekt. Teltene er lette å bære på ryggen, kompakt i størrelsen når det pakkes ned og egner seg godt for lengre turer til fots og sykkel i fjellet eller skogen. I vår tomannstelt-test har vi sett etter produkter i robust konstruksjon med høy kvalitet, solide materialer og sømmer som beskytter mot vær og vind. I tillegg til at de har et slitesterkt yttertelt og et solid stangsystem. Andre egenskaper hos våre testvinnere er at de har god og pålitelig beskyttelse mot regn, snø, vind og innsikter, sammen med en solid bunnduk, god vanntetthet og luftsirkulasjon som holder fuktighet i teltet borte. Også raskt og enkelt oppsett av teltet er egenskaper som kjennetegner markedets beste 2 manns telt. Nytt på markedet finner vi oppblåsbare telt. Sammenlignet med de tradisjonelle telt tilbyr de beste typene av oppblåsbare telt enklere oppsett uten stenger, komfortabel plass, romslig interiør, gode soveforhold, pålitelig beskyttelse mot vær og de er enkle å transportere med seg på tur. De siste årene har oppblåsbare telt blitt en favoritt hos mange friluftsentusiaster.

Våre anbefalte produkt i 2023

Vi har samlet våre dyre og billige favoritter av tradisjonelle og oppblåsbare telt for 2 personer. Gode kjøp til deg som liker å sove ute i det fri sammen med noen du er glad i.

Lett og frittstående kuppeltelt for helårsbruk

Allak kuppeltelt fra Hilleberg er utviklet med fokus på å kombinere et frittstående og lett telt for helårsbruk. Resultatet er et telt laget i ultralette materialer med to apsider og to innganger. Med kuppelform får du romslig plass for to, mens de tre stengene som krysses på tre steder sørger for et stabilt telt som tåler vindfullt høyfjell og mer beskyttet terreng. Teltet er laget av slitesterkt Kerlon 1200-vev, ytterfeltet har to takventiler med glidelås i vannavvisende vev som holder vannet ute og samtidig gir variasjon i ventilasjon. Ventilasjonen fungerer i all slags vær. Også innerteltet har et vev som gir god luftgjennomstrømning, sammen med en stor ventil av knottsikkert myggnett som kan stenges med en beskyttelsesluke i innerteltsvev. Over taket på teltet er det en separat ventilbeskyttelse som beskytter mot regn og snø, mens to motstående åpninger i teltet gjør at den ene inngangen alltid kan plasseres i le. Allak er et lett tomannstelt til friluftsentuaster som vil ha det beste av det beste på tur året rundt.

Oppblåsbart telt til to turglade mennesker

The Cave Como er en oppdatert modell av Heimeplanet sitt første oppblåsbare telt. The Cave rulles ut, blåses opp og lar deg få maksimalt utbytte av turen din. Det eneste som trengs er en pumpe for luft og på under to minutter er teltet slått opp. The Cave er kjent for å være et stabilt og værtett telt for 2 laget av høykvalitets materialer. Teltet har en geodetisk struktur som sørger for stabilitet og enkelt oppsett, noe som gjør teltet til et godt kjøp til turglade mennesker. The Cave har flere fordeler, hvor spesielt oppblåsbar luftramme og inner- og yttertelt som fungerer som én enhet for å monteres opp første gang er det som skiller seg ut. Andre gang du skal slå opp teltet trenger du kun å rulle det ut før du pumper luft. Utover det har teltet god ventilasjon i innerteltet, myggnetting og integrerte oppbevaringsrom i innerveggene. Ytterduken kan åpnes med toveis glidelås, som også kan brukes som ekstra ventilasjon.

Lett telt 2 personer med høy kvalitet og komfort

Sierra Leone II fra Salewa er et telt for 2 personer, lett i vekt, høy på kvalitet og komfort. Teltet er romslig og har en kraftig konstruksjon som gjør at det tåler snø, vind og vær. Sierra Leone II er lett å slå opp og har en selvbærende kuppelkonstruksjon som er testet for å tåle vind opp til 29 meter i sekundet. Med suppeform får du også et mer romslig telt med god takhøyde. Teltet festes med bardunfester i kryss mellom ytterduk og stenger, innerteltet kan kneppes løs fra ytterfeltet og teltinngangen har flerfunksjonsløsning. For en forholdsvis gunstig prislapp gir Salewa deg mye kvalitet for pengene.

Prisgunstig 2-manns telt under 2 kg

Naturehike kombinerer lav pris med kvalitet, lav vekt og god konstruksjon, noe som gjør Star River til et ideelt valg hvis du handler på budsjett eller er fersk i friluftslivet. Teltet er lett å sette opp, har et inner- og yttertelt med god ventilasjon som hindrer kondens og kjøper du stormmatter kan teltet brukes året rundt. Star River er tilpasset liggeunderlag i normal størrelse, har god plass til to personer og veier under 2 kilo. Med en vannsøyle på 4000 millimeter i ytterduk og innerduk er Star River godt rustet i ruskevær.