Familietelt test – Friluftsliv og komfort i naturen


Hvis du har en stor familie eller liker å dra på telttur med venner kan et familietelt være en god investering. I vår guide med best i test familietelt finner du ulike varianter av store telt som lar deg kombinere friluftsliv med komfort og romslig plass.

Friluftsliv med venner og familie er en ypperlig aktivitet å for både store og små. Naturen byr på andre opplevelser og nært samhold, enten det er kortreist tur i nærområdet, camping eller ferie. Med et stort familietelt får du et romslig telt spesielt laget for å imøtekomme hele familien. Teltene egner seg godt for turer med barn, venner eller andre du vil dele naturopplevelser med. Selv om de beste produktene av familietelt koster noen tusenlapper får du en rekke fordeler med på kjøpet. For familier som bruker mye tid i naturen kan et større telt gi bedre plass til å bevege seg, oppbevare utstyr, sove komfortabelt og by på uforglemmelig samhørighet. Noen typer familietelt har også egne rom i teltet og en høyde som lar deg stå oppreist. Med høy komfort og romslig plass kan både små og stor ei familien trives på tur i det fri.

Beste familietelt med komfort og plass

Investerer du i et familietelt kan det gjøre ditt neste eventyr til en mer komfortabel og minneverdig opplevelse. Familietelt passer for alle; Enten du er en erfaren friluftsentusiast eller helt ny. I vår «familietelt best i test» finner du våre vinnere av telt som gir det kvalitet og funksjonalitet. De beste teltene er laget av kvalitetsmaterialer med vanntette egenskaper som beskytter mot regn og fuktighet, samtidig som de har god ventilasjon og luftsirkulasjon inne i teltet. Spesielt for nybegynnere og småbarnsfamilier kan enkelt oppsett av telt være en avgjørende faktor, og våre testvinnere scorer høyt også her. I tillegg til at de er slitesterke telt som kan vare i mange år med overnattingsturer i naturen.

Ulike typer av familietelt

8 personer eller 4 personer? Familietelt kommer i flere størrelser og varianter slik at du kan velge det som passer dine behov best. Utover teltets kapasitet er det fire ulike typer familietelt som er mest vanlig. Kuppeltelt har et buet design og er en favoritt til kortere turer hvor man vil sette opp teltet raskt. For lengre turer er tunneltelt et godt valg, hvor du får et telt med romslighet, stabilitet og god plass. En annen favoritt blant familie eller vennegjenger med behov for mer privatliv er kupé-telt smart. Disse teltene er delt inn i separate soverkabiner, stuer og gir rikelig med plass. Også oppblåsbare telt er blitt populært med egenskaper som raskt oppsett, innebygde luftsstenger og høy kvalitet.

Våre anbefalte produkter i 2024

Basert på kvalitet, vanntette, ventilerende og romslige egenskaper har vi samlet våre beste kjøp av ulike typer familietelt. Gode kjøp til deg som vil investere i komfort for flere overnattingsturer i naturen.

Klassisk klokkeformet familietelt til 6 personer i slitesterkt bomull

Streeterville Urban Outdoor Bomull familietelt 6 personer

Først ut er Streeterville sitt Urban Outdoor familietelt til 6 personer. Her får du et klassisk klokkeformet telt laget i slitesterkt bomull med teltstenger i solid stål. Urban Outdoor har et stort gulvareal som måler 4 meter i diameter og har en senterhøyde på 2,5 meter, noe som gjør det behagelig å bevege seg i teltet. Både teltduk og -bunn er vanntett og resistent mot råte og mugg. Når man trenger ekstra ventilasjon i teltet kan duken rulles opp til en høyde på 60 ventiler, mens vinduene gir dagslys inn. Teltbunnen er satt fast med glidelås som man kan sette av og på etter behov, mens dobbeltdører sikrer at inneklimaet er fritt for insekter. Urban Outdoor anbefales til familier eller vennegjenger som vil investere i høy kvalitet og romslig plass til overnattingsturer i naturen, hvor du ikke trenger å gå så langt før du camper. Teltet leveres med barduner, solide plugger og en praktisk bærebag.

Robust og stabilt helårstelt med god plass til 6 personer

Bergans Wiglo Lt.V2 6 personer familietelt

Bergans Wiglo Lt.V2 er en sikker vinner til familien som liker å sove ute i naturen uansett årstid. Wiglo er et robust og stabilt helårstelt, som også kan brukes på vinteren. Teltet er laget av solid og slitesterk ripstop nylon og er et perfekt valg når du ønsker plass og komfort, uten at det går utover beskyttelsen. Wiglo holder været ute. Teltet leveres komplett med inner- og yttertelt, hvor ytterteltet kan brukes alene. Wiglo har en stor hovedinngang i fronten, to mindre åpninger på siden, store ventilasjonsluker som gir optimal luftstrøm, myggnetting i alle åpninger, oppbevaringslommer på innsiden av innerteltet, stormmatter og flere snorer i bardun. Bergans leverer her kvalitet, funksjonalitet og komfort til friluftsentisaster. Med en vekt på like over 8 kilo er Wiglo overkommelig å ta på sekken.

Vanntett og funksjonelt tunneltelt til familien på 5

Til familien på fem anbefaler vi Meran fra High Peak – et vanntett og funksjonelt tunneltelt. Meran har en stor veltibul med hel bunn som gir god plass til utstyr og bagasje som kan stå tørt og sikkert. Mens gjørmekapper holdes også jord og møkk utenfor. Teltet har inngang foran og på siden, og inni teltet er det en sovekabin som kan deles opp i to rom eller et stort. I sovekabinen har teltet permanente ventilasjonsområder som sikrer et behagelig inneklima. Meran tunneltelt har en høyde på 2 meter i vestibulen og 190 centimeter i sovekabinen, noe som lar foreldre stå oppreist og barna ha god takhøyde. Teltet veier drøyt 13 kilo og kan brukes til de fleste turer.

Billig, lett og vanntett familietelt med optimal ventilasjon hele året

Urberg Tipi Familietelt 4 personer til 5 personer

Urberg Tipi er familieteltet til deg som vil ha et billig alternativ med høy kvalitet. Tipi passer til familier på 4 til personer som liker å tilbringe tid i naturen året rundt. Tipi har en fasong som en lavo hvor høyeste punkt i midten er på 2,5 meter. Teltet er vanntett, lett i vekt og egner seg dermed til bruk på både lengre og kortere turer. I toppen og på sidene av teltet er det fire store ventiler som sammen med myggnett i døren både gir god ventilasjon og holder insekter ute. Med en vekt på like over 5 kilo er Tipi perfekt å pakke med seg i tursekken, også på turer hvor dere skal gå lenger.