Best i test skredsøker – Kvalitet og pålitelighet som redder liv


Er du en ivrig eventyrer som elsker å utforske majestetiske fjelltopper på vinteren? Snøskred kan man møte hvor som helst, og derfor er skredsøker et essensielt sikkerhetsutstyr som kan redde liv. I vår skredsøker test finner du de beste kjøpene med kvalitet og pålitelighet.

Naturens krefter er noe vi skal ha respekt for, uansett årstid. Spesielt i fjellheimen kan man møte utfordrende vær eller situasjoner som setter livet i fare. Vinteren er en tid hvor mange tar frem randonee-skiene sine for å utforske snødekte fjelltopper. En generell regel er at man skal ha med skredsøker, også på de mindre eksponerte fjelltoppene. Snøskred er noe som kan forekomme på 500 meter høyde, så vel som 2000 meter høye fjelltopper. For å komme seg gjennom turen med livet i behold bør du sette deg godt inn i viktigheten av å ha riktig sikkerhetsutstyr. En av de mest avgjørende enhetene for å sikre trygg off-piste skigåing eller snøscooterkjøring er bruk av skredsøker. Dette er en liten enhet som brukes til å finne personer som har blitt begravd i et snøskred. En skredsøker fungerer ved å sende og motta radiosignaler. Sammen med skredsøker er også spader og sonder en del av skredutstyret. Er du helt fersk kan derfor en skredsøker-pakke være en smart investering, men om du kun mangler skredsøker kan du kjøpe denne separat.

Egenskaper i markedets beste skredsøker

For å sikre et best mulig kjøp er en generell anbefaling å ikke gå på kompromiss med kvalitet og pålitelighet når du investerer i en skredsøker. Best i test er en skredsøker med følgende egenskaper:

  • De beste produktene av skredsøker har rask og presis peiling som sørger for å gi nøyaktig informasjon om hvor du befinner deg, slik at du blir funnet raskest mulig.
  • Selv om en skredsøker har avanserte funksjoner, bør de være enkle og brukervennlige. Dette er spesielt viktig hvis man havner i stressende situasjoner.
  • Felles for våre testvinnere av skredsøker er at de har en teknologi med flere antenner som gir bedre nøyaktighet i peilingen og reduserer risikoen for feil. De har også lavt strømforbruk, lang batteritid og er pålitelige over tid.

Våre anbefalte produkt i 2024

Mammut, Ortovox, Arva og BCA skredsøker er alle tre anerkjente merker som leverer kvalitet, pålitelighet og med egenskapene nevnt over. I vår test kan du lese mer om gode kjøp av skredsøkere som kan redde livet ditt på neste fjelltur.

Pålitelig og effektiv skredpakke som tar sikkerheten på alvor

ortovox skredsoker sett

Ortovox Rescue Direct Voice er en testvinnende skredpakke med pålitelige og effektive løsninger som tar sikkerheten på alvor. Skredpakken er et godt kjøp til deg som planlegger å bruke mye tid i fjellet, men som mangler nødvendig sikkerhetsutstyr. Pakken inneholder en teleskopisk søkestang som kan forlenges og markere snødybden, en skredspade i robust konstruksjon med ergonomisk grep og en brukervennlig Diract Voice skredsøker. Skredsøkeren har lavt strømforbruk, lang batteritid og et 3-antennes system med lav feilmargin som gir nøyaktig og pålitelig peiling i en ulykke. Den har også lydkommunikasjon mellom søke- og skredofre for å bedre samarbeid og øke redningshastigheten. En annen fordel ved Diract Voice skredsøker er at den kan merke flere ofre samtidig. Med avansert teknologi, brukervennlige funksjoner og de beste forutsetningene for en vellykket skredredning scorer Ortovox sin skredpakke høyt i vår test.

Mammut sitt nyeste tilskudd av skredsøker med forbedre funksjonalitet

Mammut er kjent for sin høye kvalitet og leverer det meste av utstyr innen friluftsliv, også skredsøker. Det nyeste tilskuddet fra Mammut er Barryvox S skredsøker med forbedret funksjonalitet. Barryvox S har Auto Guidance og Smart Search som gir enklere, raskere og uavbrutte søk, mens Pro Search kan brukes for alternativt søkemodus. Alle disse funksjonene opererer i bakgrunnen av søkeren sitt standardmous for søk, slik at du som søker ikke trenger å gjøre annet enn å følge skredsøkeren gjennom søket etter begravde. Mammut Barryvox S kombinerer analog og digital teknologi med en stor digital rekkevidde på 70 meter og en analog rekkevidde på 80 til 95 meter. Funksjonen Smart Search gir klare instrukser for rask og presis søking. Selv om Barryvox S har avanserte funksjoner, er den brukervennlig og enkel i bruk. Skredsøkeren har en stor digital skjerm som viser distanse, retning og kan markere søkene. I tillegg til at enheten har et ergonomisk design som fint kan brukes med ganske på. Dersom en som søker i et ras ikke rører seg på 4 minutter vil søkeren automatisk gå over til SEND med antagelse av enda et ras. Mammut Barryvox S er en testvinner når det kommer til sikkerhet og effektiv bruk av tid i en nødssituasjon med mye stress og flere begravde i snøskred.

Markedets raskeste og mest presise finsøker

BCA Tracker 4 omtales for å være markedets mest raskeste og mest presise finsøker. I Tracker 4 får du en skredsøker med 3 antenner, flaggefunksjon og Real-Time display. Displayet sørger for kontinuerlig visning av avstand, også ved bevegelse. LED-displayet er solid, tåler all slags temperatur, sollys og gir klare visninger. Under displayet er det en indikator som viser om det er to eller flere begravde, og om de ligger nærmere hverandre enn 6 meter. BCA sin oppgraderte versjon av Tracker 4 leveres med markeringsfunksjon som kan benyttes hvis flere blir tatt av snøskred. Skredsøkeren er brukervennlig, alt styres enkelt på samme knapp, mens det større funksjonshjulet og gummiert hus gir bedre grep.

Liten, lett og pålitelig skredsøker med de viktigste funksjonene

arva evo skredsøker test

Uten å gå på kompromiss med kvaliteten leverer Arva EVO5 en skredsøker til en gunstig prislapp med de viktigste funksjonene. EVO5 er markedets minste og letteste skredsøker, samtidig som den er pålitelig. Skredsøkeren er enkel i bruk, og leveres med et belte og en stropp som kan festes rundt livet eller håndleddet. EVO5 har en søkestripebredde på 50 meter og automatisk tilbakestilling i send modus etter 8 minutter. I tillegg får du en skredsøker som automatisk filtrerer bort elektronisk støy fra smarttelefoner, klokker, radioer, kraftlinjer, heismaster eller andre elektroniske kilder som kan forstyrre signalene. For en gunstig pris gir Arva deg en digital snøskredet som er rask og presis med gruppesjekkfunksjon for enkel kameratsjekk før tur, dynamisk interferens-håndtering, flersøksfunksjon med anvisning av flere personer samtidig, flaggefunksjon for situasjoner med flere begravde og U-svingalarm. Et pålitelig kjøp som kan redde liv i et eventuelt snøskred.

Derfor bør du ha en skredsøker

De fleste fjellvante der ute vet av skredsøker er helt essensielt å ha. For nybegynneren som har lagt sin elsk på toppturer i snødekte fjellområder er det viktig å vite hvorfor skredsøker er avgjørende. En god skredsøker kan nemlig være forskjellen mellom liv og død i en eventuell skredulykke. Våre testvinnere av skredsøkere har egenskaper som raskt lokaliserer slik at du kan bli gravd ut av skredet, og dermed øke sjansen for å overleve. En generell regel, uavhengig av nivå og ferdigheter, er at nøkkelen til en trygg og uforglemmelig opplevelse i snødekte fjell er å være godt forberedt. I naturen kan alt skje, og det er ikke uten grunn at man bør sette seg inn i fjellvettreglene. På vinteren er det desto viktigere å ha med seg riktig utstyr som skredsekk, gjøre seg kjent og aldri overgå egne ferdigheter.