Piggsko herre: Solid grep på trening eller tur


Vinteren kan by på holkete, isete og glatt underlag, noe som kan gjøre turer eller trening risikofylt. Enten du løper eller går tur på isete underlag kan det være fort gjort å falle. For ivrige løpere eller turgåere er det derfor verdt å investere i et par gode piggsko.

Frisk luft og fysisk aktivitet er godt for kropp og sinn, uansett årstid, vær og vind, gitt at du har riktig utstyr. Vinteren kan by på utfordrende vær og forhold med holkete, isete og glatt underlag. Er du en ivrig løper, turgåer eller vil unngå å skli på vei til jobb, er piggsko en genial investering. Piggsko er designet for å gi solid og pålitelig grep på glatt underlag, slik at du kan unngå skader og vonde fall. Med piggsko slipper du å la vinteren begrense din lidenskap for trening eller tur. Investerer du i riktig piggsko til din bruk kan du opprettholde favorittaktiviteten din hele året med sko som tåler tøffe forhold. De fleste typer av piggsko er også vanntette med pustende egenskaper og isolering som holder føttene dine varme.

Piggsko løping eller tur

Vurderer du å kjøpe piggsko for første gang eller vil oppgradere dine gamle med et par nye? Flere av de beste produsentene av piggsko har utviklet egne modeller spesielt for løp, tur eller fritids. Til løping bør piggene være kortere, mens lengre pigger gir ekstra grep på isete overflater. Salomon, Asics og Hoka er blant testvinnerne av piggsko for løping, hvor du får sko med trygt grep og god stabilitet. Salomon og Icebug er sikre testvinnere av piggsko for tur i skog, fjell eller langs veien. Skoene gir deg trygg gange på snødekte stier, isete bakker eller holkete gangveier. En generell anbefaling ved kjøp av piggsko er å velge sko som passer for din bruk. Enten det er løping eller tur de skal brukes til bør du kjøpe sko som er egnet for det terrenget du tilbringer mest aktivitet i.

Våre anbefalte produkter i 2024

Riktig passform og størrelse er avgjørende for komfort og ytelse, sammen med god støtte til fotbuen og ankelen. Vi har samlet våre beste anbefalinger av piggsko herre for løp og tur. Gode kjøp til den aktive mannen som vil redusere risikoen for skader og fall på glatte vinterforhold.

Allsidig og komfortabel piggsko for lette turer i all slags vær

Icebug Piggsko Herre - Stavre BUGrip GTX

Til mannen som leter etter en allsidig og komfortabel piggsko for turer i all slags vær er denne modellen fra Icebug et godt alternativ. Stavre BUGrip GTX er spesielt designet for komfortable og lette turer i vinterens vær. Skoene har et BOA Fit-system som gjør de enkle å ta av og på, mens vanntett Gore-Tex holder slaps ute og føttene tørre. Stavre har en BUGrip yttersåle med 16 pigger av stål med karbidtupp som sørger for pålitelig grep på ren is, slik at du trygt kan gå turer på glatt underlag. Utover det har skoen et skaft og støttende mellomsåle som gir en stabil støvel for lette turer. BOA Fit-systemet lar deg tilpasse og justere foten med myk, jevn stramming uten presspunkter. Vi anbefaler Icebug sin populære piggsko vinter til mannen som vil ha en allsidig vintersko for tur og aktiviteter ute i all slags vær.

Hoka sin testvinnende Speedgoat løpesko med pigger

Hoka Speedgoat 5 GTX Spike Piggsko Herre

Hoka Speedgoat har lenge vært en testvinnende løpesko for ivrige mosjonister og utøvere som liker å løpe i terrenget. Nå kan den populære skoen kjøpes med pigger og vanntett Gore-Tex for vinterens treningsøkter. Speedgoat 5 GTX Spike er en perfekt piggsko for mannen som vil ha en godt dempet og solid terrengsko for krevende underlag. Skoene har kraftig vibram megagrip yttersåle med 5 millimeter knaster og 12 tungsten carbide pigger som sørger for solid grep på glatt og isete underlag. Gore-Tex holder deg tørr, mens mellomsålen i EVA og CMEVA-skum gir god støtdemping og respons. I tillegg er tåboksen forsterket for å gi best mulig beskyttelse i krevende terreng. Speedgoat 5 GTX er en god investering til mannen som vil løpe ute året rundt.

Slitesterk og vannavstøtende terrengsko med pigger

Asics Piggsko Herre Gel-Fujisetsu 3 GTX

En annen testvinner av løpesko for vinterens treningsøkter i terrenget er Asics Gel-Fujisetsu 3 GTX. Asics har her utviklet et slitesterk og vannavstøtende terrengsko som passer for de fleste menn som liker å løpe. Skoene er laget med kraftig materiale på overdelen for å tåle slitasje fra grener, kvister og stener. I tillegg har skoene fleksibel Gore-TEx som gir økt komfort mens du løper, mens mellomsålen med Flytefoam Propel-teknologi gir optimal fjæring sammen med en gel-hæl som gir god støtdemping. Asics sin populære piggsko herre er utstyrt med 14 pigger i yttersålen, noe som sikrer best mulig grep. Vi anbefaler Gel-Fujisetsu 3 GTX til mannen som leter etter en solid, robust og komfortabel løpesko med pigger.

Salomon gir deg komfort og trygt grep på vinterens løpeturer

Salomon Piggsko Spikecross 5 GTX

Salamon sin ikoniske Speedcross-modell har nå kommet som Spikecross 5. Disse løpeskoene har vinterspesifikk Conta-grip og 12 wolfram-pigger på undersiden av sålen som gir trygt grep på is og myk eller kompakt snø. Skoene har komplett Gore-Tex-membran som beskytter føttene dine mot fuktig vær, mens passformen og Quicklace-snøringen gir enestående presisjon og komfort. Med Salamon sin bestselgende piggsko kan du trene ute gjennom hele vinteren.

Billig og vanntett piggsko for fritidsbruk eller skogsturer

traxole piggsko

Vår billigste anbefaling til deg som vil ha en sikker vintersko for fritidsbruk eller skogsturer er Myting fra Stormberg. Her får du en lav tursko med hurtigsnøring, fortsterket tåparti og hælkappe og vanntett membran som holder føttene tørre. Myting har solide stålpigger kombinert med god mønsterdybde som sørger for godt feste og grep. Skoene er et godt alternativ til brodder og en god investering for trygge turer til jobb, butikken, uteaktiviteter eller på skogstur. Myting gir deg en myk og komfortabel piggsko til en gunstig prislapp.