Velg riktig skifeller når du skal utforske vinteren


Skifeller er mest vanlig til randonee eller fjellski, men det finnes også feller til langrennski. Felles for alle feller til ski er at du kan utforske vinteren på en annen måte. Skifeller monteres under skiene for ekstra grep og mindre bakglatte ski i bratte bakker. Velg riktig feller og nyt fjellturen.

Mange bruker vintermånedene til å utforske naturen utenfor alpinbakken eller oppkjørte langrennsløyper med fjellski, langrennski eller randonee. Feller under skiene er spesielt laget for å gi ekstra grep og forhindre bakglatte ski når du beveger deg opp bratte bakker. Med syntetiske materialer som nylon eller mohair og en klebrig bunnside fester skifeller seg godt til snøen. Skifeller er et must for mange skientusiaster som elsker å utforske naturen og fjellet med en letthet og effektivitet opp fjellsidene. Selv om skifeller har de samme egenskapene, er det viktig å velge riktige feller til deg og din bruk. Skal du bruke feller under langrennski finnes egne feller som er smale, lette og en god balanse mellom glid og grep. Fellene egner seg godt til jevne og lange turer i preparerte eller upreparerte skiløyper i fjellet. Mange velger fjellski fremfor langrennsski, fordi disse er bredere og mer allsidige. Derfor selges det også egne feller til fjellski. Disse er bredere, gir mer stabilitet, har godt grep og fungerer utmerket for skiturer hvor terreng, snømengde og underlag er utfordrende eller varierende. De siste årene har flere og flere nordmenn fått øynene opp for randonee hvor man kan feste på egne skifeller. Randonee-ski er laget spesielt for toppturer i fjellet hvor du kombinerer både oppover- og nedoverkjøring. Feller til randonee er spesielt tilpasset dette med et festesystem som gjør det enkelt å ta av og på fellene.

Dette bør du se etter ved kjøp av feller til dine ski

Feller har en rekke fordeler, hvor ekstra trekkraft og grep i bakkene slik at du kan nå nye høyder er den største. Skifeller gir bedre kontroll, sikkerhet og kan brukes av alle som liker å utforske naturen. Utvalget av skifeller er stort og skal du ha gode feller må du regne med å betale mellom 1000 til 4000 kroner. De beste fellene er kjent for sin høye kvalitet og holdbarhet med slitesterke materialer som tåler tøft terreng og krevende forhold. Andre egenskaper du bør se etter når du kjøper feller er at de har godt grep, god klebeevne til snøen, enkle å ta av og på og gjerne allsidige feller som fungerer til forskjellige forhold og terreng. Når du skal velge feller er det også viktig å velge med utgangspunkt i egen kjørestil, terreng og hvilken type ski du har. I tillegg til å velge en lengde som passer dine ski. De beste produktene av skifeller i dag finner vi fra anerkjente produsenter som Black Diamond, Pomoca og G3. Hvor alle merkevarene leverer godt grep, enkel festemekanisme, allsidighet og slitestyrke.

Våre anbefalte produkt i 2023

Vi har tatt en nærmere titt på utvalget til markedets beste produsenter av skifeller. Velg fellene som passer til deg og din bruk når du skal utforske vintermånedene i fjellet.

Lette skifeller som kan justeres til egne ski

Det mest allsidige kjøpet av skifeller finner vi fra G3. Minimist Speed 130 er laget av 100 prosent mohair som kan tilpasses og justeres i lengden og kanten til egne ski. Med andre ord kan de brukes til langrennsski, fjellski og randonee. Fellene beskjæres selv til riktig lengde med det medfølgende trimmeverktøyet og merketusj. Minimist Speed 130 er kompakte, lav i vekt, har minimalistiske fester og lett å ha med seg i lomma. Fellene kommer i flere lengder.

Solide feller i 100 prosent nylon for optimalt grep til nybegynneren

Er du fersk i toppturverden og lurer på hvilke feller du bør velge? Vår vinner til nybegynnere er Pomoca sin Free 2.0 Ready2Climb i 100 prosent nylon. Fellene har godt grep i bratte partier, behandlet med EverDry mot fuktig snø og vanntett membra. Med ferdigmonterte fester foran og bak kan du enkelt feste fellene på randoskiene dine. De er også fleksible med en lengde kan reguleres med 14 centimeter. Fellene er tilgjengelig i flere størrelser.

Feller med grep, glid, smidighet og kvalitet

Fra Black Diamond sitt utvalg av feller er Glidelite Mohair Mix Skins en klar favoritt. Fellene er laget av en blanding med 65 prosent mohair og 35 prosent nylon som sikrer en optimal balanse mellom god glid, godt grep, økt smidighet og god holdbarhet. Fellene har Black Diomand sitt nyeste STS Tail-materiale som reduserer vekt, gjør de lette å pakke med seg og du kan selv justere lengden fra 10 til 20 centimeter. Vi anbefaler Glidelite Mohair Mix Skins til deg som elsker randonee og toppturer gjennom vinteren. Finn din størrelse og opplev godt grep på din neste fjelltur.

Beste feller til langrennsskiene dine

Elsker du langrenn, men savner bedre feste? Pomoca har egne feller til langrenn som gir både godt grep og god glid. Climb 2.0 Back Fix består av både mohair og nylon som sikrer god kvalitet, gjør de lette å feste på skiene og er et ideelt valg til deg som planlegger lengre skiturer i preparerte løyper på fjellet. Fellene er konstruert for å håndtere de fleste forhold, inkludert våt og kald snø. Back Fix er tilgjengelig i flere størrelser.