Piggsko dame test: Fire sikre vinnere til vinteren


Vinteren kan by på holkete, isete og glatt underlag, noe som kan gjøre turer eller trening risikofylt. Enten du løper eller går tur på isete underlag kan det være fort gjort å falle. For ivrige løpere eller turgåere er det derfor verdt å investere i et par gode piggsko.

Frisk luft og fysisk aktivitet er godt for kropp og sinn, uansett årstid, vær og vind, gitt at du har riktig utstyr. Vinteren kan by på utfordrende vær og forhold med holkete, isete og glatt underlag. Er du en ivrig løper, turgåer eller vil unngå å skli på vei til jobb, er piggsko en genial investering. Piggsko er designet for å gi solid og pålitelig grep på glatt underlag, slik at du kan unngå skader og vonde fall. Med piggsko slipper du å la vinteren begrense din lidenskap for trening eller tur. Investerer du i riktig piggsko til din bruk kan du opprettholde favorittaktiviteten din hele året med sko som tåler tøffe forhold. De fleste typer av piggsko er også vanntette med pustende egenskaper og isolering som holder føttene dine varme. For best opplevelse bør du velge sko som passer din fot og din bruk. Riktig passform og størrelse er avgjørende for komfort og ytelse, sammen med god støtte til fotbuen og ankelen.

Fordelen med å velge egne modeller av piggsko dame

Løping eller turer i skogen krever begge gode sko. Selv om flere løpe- og tursko finnes som unisex-modeller er det beste for kvinner å velge egne damemodeller. Fordelen med disse er at de er anatomisk designet for kvinners føtter, noe som reduserer risikoen for ubehag eller gnagsår, gir bedre passform og økt komfort. Av piggsko dame vinter er flere av modellene designet med ekstra støtte for fotbuen og ankelen, slik at kvinner får optimale sko før løp eller tur.

Piggsko vinter dame best i test: Salomon, Asics og Hoka for løp

Vurderer du å kjøpe piggsko for første gang eller vil oppgradere dine gamle med et par nye? Flere av de beste produsentene av piggsko har utviklet egne modeller spesielt for løp, tur eller fritids. Til løping bør piggene være kortere, mens lengre pigger gir ekstra grep på isete overflater. Salomon, Asics og Hoka er blant testvinnerne av piggsko for løping, hvor du får sko med trygt grep og god stabilitet. De beste modellene deres byr også på god demping og en komfortabel løpesko for ivrige kvinner. Når det kommer til tur er Salomon og Icebug er sikre testvinnere av piggsko for tur i skog, fjell eller langs veien. Skoene gir deg trygg gange på snødekte stier, isete bakker eller holkete gangveier. En generell anbefaling ved kjøp av piggsko er å velge sko som passer for din bruk. Enten det er løping eller tur de skal brukes til bør du kjøpe sko som er egnet for det terrenget du tilbringer mest aktivitet i.

Våre anbefalte produkter i 2024

For mellom 800 og 3000 kroner finner vi et bredt utvalg av piggsko for både tur og løp. Vi har samlet våre testvinnere av solide og gode piggsko dame for løp og tur. Gode kjøp til den aktive kvinnen som vil redusere risikoen for skader og fall på glatte vinterforhold. Med gode piggsko kan du nyte fysisk aktivitet på en tryggere måte.

Solid terrengsko med god demping og trygt grep

Hoka Speedgoat har lenge vært en testvinnende løpesko for ivrige mosjonister og utøvere som liker å løpe i terrenget. Nå kan den populære skoen kjøpes med pigger og vanntett Gore-Tex for vinterens treningsøkter. Damemodellen av Speedgoat 5 GTX Spike er en perfekt piggsko for damer som vil ha en godt dempet og solid terrengsko for krevende underlag. Skoene har en kraftig vibram megagrip yttersåle med 5 millimeter knaster og 12 tungsten carbide pigger. Kombinasjonen av dette sørger for solid grep på glatt og isete underlag. Med Gore-Tex holder du deg tørr, mens mellomsålen i EVA og CMEVA-skum gir god støtdemping og respons. I tillegg er tåboksen forsterket for å gi best mulig beskyttelse i krevende terreng. Speedgoat 5 GTX er en god investering til løpeentusiasten som vil løpe ute året rundt, men de fungerer også utmerket som tursko til ivrige turgåere.

Allsidig piggsko for hverdagslig bruk eller isete skogsturer

Viking Rask 2 Spikes Mid GTX Boa

Viking sin innovative vintersko er vår testvinner av piggsko for daglige spaserturer langs veien eller isete stier og skogsturer. Rask 2 Spikes Mid GTX er Viking sin oppdaterte versjon av tursko med aggressivt mønster i yttersålen og robuste stålpigger som sikrer godt grep. Skoene har også varm isolasjon og vanntett Gore-Tex som holder deg tørr, varm og komfortabel i all slags vær og terreng. I tillegg har skoene rask snøring og perfekt passform med Boa Fit-system. Denne formen for snøring gjør de enkle å ta av og på, samtidig som de gir et elegant og minimalistisk design. Viking sin piggsko har et tidløst design som gjør de til en allsidig sko som kan brukes både til hverdags og på tur.

Stilig piggsko med god demping og høy komfort for vinterløping

VJ Sarva Ace Piggsko Løping Dame

VJ Sarva Ace er en mer sjelden piggsko fra et merke som ikke alle er like kjent med. Vi vil trekke frem denne som en favoritt, både på grunn av kvalitet, egenskaper og design. Ace er spesielt utviklet for vinterløping på sti, men de kan også brukes som tursko på glatt vinterføre. Skoene har god demping, komfortabel i bruk, har en romslig tåboks og god passform for kvinnelige føtter. Ace har en PerFOAMance-mellomsåle som sørger for god demping og komfort, mens 17 pigger i karbonstål gir deg trygt grep. Ettersom vinteren ofte byr på fuktig underlag er skoene utstyrt med en vannavstøtende overdel som holder føttene dine tørre. Ace anbefales til deg som ønsker en ordinær piggsko som skiller seg ut fra mye annet. Her får du kvalitet, funksjonalitet og stilig design.

Mellomhøy vintersko med varme og grep på glatt underlag

Icebug Piggsko Dame Moss4 BUGrip

Til deg som leter etter en allsidig vintersko som kan brukes til tur, utendørsaktiviteter eller fritids er Icebug Moss4 BUGrip en vinner. Skoene har en BUGrip yttersåle med 16 dynamiske pigger som gir godt grep og stabilitet på glatt underlag. Inn ESS-stabilisator i mellomsålen gir også god stabilitet i variert terreng, mens skoens brede lest gir komfort og passform for de fleste føtter. Utover det har Moss4 behagelig fôr i fleece som holder deg varm på de kaldeste dagene og vannavvisende og slitesterkt Rip Stop-materiale i overdelen. Icebug sin piggsko for damer er en elegant og mellomhøy vintersko for aktive og allsidige damer som vil ha kvalitet, varme og godt grep gjennom vinteren.

Sikkert grep på løpeturene med Salamon Spikecross 6

Salomon Piggsko Dame Spikecross 6 GTX

Salamon sin ikoniske Speedcross-modell har nå kommet som Spikecross 6 for damer. Disse løpeskoene har vinterspesifikk Conta-grip og 12 wolfram-pigger på undersiden av sålen, noe som sørger for trygt grep på is og myk eller kompakt snø. Skoene har komplett Gore-Tex-membran som beskytter føttene dine mot fuktig vær, mens passformen og Quicklace-snøringen gir enestående presisjon og komfort. Med Salamon sin bestselgende piggsko dame kan du trene ute gjennom hele vinteren.

Billig testvinner av piggsko for fritidsbruk eller skogsturer

Myting Vanntett Piggsko Dame

Vår billigste anbefaling til deg som vil ha en sikker vintersko for fritidsbruk eller skogsturer er Myting fra Stormberg. Her får du en lav tursko med hurtigsnøring, fortsterket tåparti og hælkappe og vanntett membran som holder føttene tørre. Myting har solide stålpigger kombinert med god mønsterdybde som sørger for godt feste og grep. Skoene er et godt alternativ til brodder og en god investering for trygge turer til jobb, butikken, uteaktiviteter eller på skogstur. Myting gir deg en myk og komfortabel piggsko til en gunstig prislapp.