Beste langrennsko med komfort og ytelse til barn


Både nybegynnere og erfarne skiløpere i yngre alder fortjener gode langrennsko for optimal opplevelse. Velger du skisko fra Madhus, Atomic, Alpina eller Fischer får unge skiløpere komforten og ytelsen som skal til for økt glede i skisporet. Vi gir deg vår beste tips og råd.

Langrenn er en populær aktivitet, tur- og treningsform blant oss nordmenn. Som foreldre kan man gjøre barna en stor tjeneste ved å introdusere dem for langrenn i tidlig alder. Jo tidligere, jo bedre. Fordelen med å starte med langrenn i ung alder er at man lærer raskere og utvikler styrke, balanse, utholdenhet og ferdigheter man kan ha glede av resten av livet. Skisko og langrennski er begge viktige investeringer for å gi barna optimale forutsetninger for økt skiglede, trivsel og mestring. Enten det er klassisk ski, skøyteski eller langrennski som kan brukes til begge stilarter, det samme gjelder skisko. Det beste kjøpet for barn og ungdom kan være å investere i en kombistøvel som kan brukes til både klassisk og skøyting. Ved kjøp av nye skisko er det flere faktorer som bør vurderes, som blant annet riktig størrelse, støtte, passform, lukkesystem, isolasjon, varme, såle og barnas nivå.

  • Størrelsen på skisko bør hverken være for trange eller store, mens god ankelstøtte og riktig passform rundt hælen gir stabilitet på skitur.
  • Skisko kommer i flere varianter for klassisk, skøyting eller kombisko for begge stilarter. For nybegynnere og unge ivrige skiløpere kan en kombisko være det beste kjøpet.
  • Lukkessystemet kan være lisser, borrelås eller spenner, og her bør du velge det som er lettest for barnet ditt å håndtere.
  • Skoens isolerende og varme egenskaper er spesielt viktig for nybegynneren, mens den mer erfarne junioren kan ha behov for en skisko med pustende egenskaper som regulerer temperaturen.
  • Såle og grepet under skiskoene er også noe å vurdere. En solid såle gir god støtte, mens et godt grep gir bedre sikkerhet på glatte underlag med snø og is.
  • Både skisko og langrennski bør kjøpes med utgangspunkt i barnets erfaring, ferdigheter og nivå med langrenn. Lette skisko anbefales for alle nivåer, men for nybegynnere er skisko som er enkle å ta av og på smart, mens erfarne juniorer kan få økt ytelse med mer avanserte funksjoner på skoene.

Anerkjente merker med kvalitet og pålitelighet til alle nivåer

Punktene over er gode råd for å velge riktig skisko til de unge lovende, men også valg av merke er noe å vurdere. Madshus, Atomic, Alpina og Fischer er alle anerkjente merker med kvalitet og pålitelighet til alle nivåer. I flere år har disse merkene produsert langrennsutstyr for nybegynnere, mosjonister og verdensmestere i skisporet. Madshus sine skisko for barn og juniorer utviklet med på fokus på innovasjon, bærekraft, god passform og støtte for å sikre optimal ytelse. Alpina har også lang historie med å produsere skisko av høy kvalitet med fokus på ergonomisk design, brukervennlighet og komfort. Mens Atomic sine skisko for barn og ungdom kombinerer stil, funksjonalitet, komfort, isolasjon og lett vekt. Markedets beste leverandør av langrennsutstyr i sin helhet er likevel Fischer. Deres skisko for barn og juniorer har avanserte materialer og teknologier som gir optimal støtte, kraftoverføring og lett konstruksjon.

Beste skisko junior vs. barn

Uansett om du har barn som skal introduseres for langrenn første gang eller allerede er bitt av basillen er riktig utsyr verdt investeringen. De beste skiskoene finner du fra Madshus, Atomic, Alpina g Fischer. Det er likevel noen forskjeller i skisko junior vs. barn, hvor skillet mellom barn og junior ofte er 12 år. Skisko til barn under 12 år er designet i mindre størrelser for å passe små barneføtter, mens skisko junior er designet for eldre barn og ungdommer med voksende føtter. Andre forskjeller er at skisko for juniorer ofte har mer avansert støtte, passform og funksjoner for utøvere som allerede har lært seg langrenn. Teknologien og materialene er derfor mer avanserte for å gi bedre ytelse i form av lettere konstruksjon og mer avanserte lukkesystemer. Selv om barnet blir eldre er fortsatt ferdighetsnivåer og ambisjoner individuelle. For juniorer som trener og konkurrere i langrenn har de beste skiskoene en funksjonalitet som gir bedre kraftoverføring, ankelstøtte og stabilitet. Skisko for yngre barn og nybegynnere er generelt enklere laget, men de beste kjøpene har likevel egenskaper som gir støtte, komfort og varme.

Våre anbefalte produkter i 2024

Lurer du på hvilke skisko du skal kjøpe til ditt barn? Basert på våre tips og råd over har vi samlet våre beste anbefalinger av kombisko for både nybegynnere og mer erfarne skiløpere i barne- og junioralder.

Kombisko med god følelse, lav vekt og bra varme

Til den ivrige junioren som bruker mye tid på begge stilartene i skisporet er Fischer Speedmax Jr. Skiathlon en bestselger. Kombistøvelen egner seg like godt til både skøyting og klassisk, enten det er i forbindelse med tur, trening eller skirenn. Skoene byr på god følelse, lav vekt, god isolasjon, bra varme og former seg etter foten. Speedmax Jr. Skiathlon er en toppmodell fra Fischer med Turnmic Race Classic-såle som gir mykhet ved klassisk gange og sideveis stabilitet ved skøyting. Skoene har gode vannavvisende egenskaper og «speedlock» hurtigsnøring som gjør de enkle å ta av og på. Speedmax Jr. Skiathlon kommer i størrelser fra 35,5 til 42, hvor den medfølgende ekstra sålen justerer skoene med et halv nummer ned. Vi anbefaler Fischer sin toppmodell for erfarne barn og juniorer som vil ha optimal komfort, støtte og ytelse på tur, trening eller i konkurranse.

Prisgunstig kombisko for ivrige juniorer

Madshus er kjent for sin gode kvalitet til en gunstig prislapp, også når det gjelder ivrige juniorer. For barn og juniorer som liker å bruke firtiden på tur, trening og skirenn er Madshus sin Race Speed Junior et godt kjøp. Dette er en kombisko som passer like godt til klassisk og skøyting i form av tur, trening, lek eller skirenn. Race Speed Junior har en myk såle for naturlig flex i klassisk, mens skoens høye ankelstøtte gir støtte og stabilitet i skøyting. Skoene har et yttermateriale av Membrain-softshell som gjør de vannavvisende og pustende. Noe som sørger for tørre og varme føtter for økt skiglede. Med et praktisk lissesystem vil skoen sitte godt på foten med komfortabel passform. Vi anbefaler Madshus sin toppmodell av kombisko til ivrige barn og juniorer med skostørrelser fra 33 til 42.

Populær skisko med kombifleks for klassisk og skøyting

Atomic Redster CS Jr

Langrennsutstyr koster gjerne noen tusenlapper, men er likevel en investering i en sunn livsstil for barna. Til deg som vil gjøre et rimeligere kjøp kombinert med kvalitet og ytelse anbefaler vi Atomic sin kombistøvel for barn og juniorer. Redster CS Jr. har en kombifleks som gjør skoene godt egnet for både klassisk og skøyting. Skoene har en juniorlest som er tettsittende uten å føles stram, mens Forefit-snøringen kan tilpasses til barnets fot i én enkel bevegelse. Atomic sin kombistøvel er designet for morgendagens helter med optimal passform, støtte, komfort og ytelse for alle nivåer. Skoene er tilgjengelig i størrelser fra 34 til 42.

Barnets første skisko med god varme og komfort

Madshus Redline Jr.

Til de yngste barna helt ned til 2-årsalderen og skostørrelse fra 25 er Madshus Redline Jr. vår beste anbefaling. For under 1000 kroner er dette det perfekte kjøpet av barnets første skisko. Redline Jr. er laget for å gi god varme, komfort og lett å ta på seg. Skoene er vannavvisende, tåler fukt, ventilerer godt og holder små barneføtter tørre og varme. Med et yttermateriale i vannavvisende og pustende softshell sikres varme og komfort, mens myk fleks, sideveis stabilitet og bra grep rundt hælen gjør skoene optimale for ferske skiløpere. Redline Jr. kommer i størrelser fra 25 til 40 og er et smart kjøp for barn som skal introduseres for langrenn første gang.