Skøyteski barn – Tips og råd til valg av ski


Har du en ivrig skiløper i hus eller vil introdusere barnet for langrenn? Hvordan ski du velger er en avgjørende faktor for barnets opplevelse, enten det er en erfaren liten utøver eller en entusiastisk nybegynner. Atomic, Madshus og Fischer tilbyr skøyteski til barn i alle nivåer.

Langrenn er Norges nasjonalidrett og en aktivitet alle barn fortjener å lære seg, enten de skal bli idrettsutøvere eller ikke. Fordelen med å introdusere for langrenn tidlig er at man lærer raskere, er mer bekymringsløs og når man først har lært seg langrenn vil dette være et pluss resten av livet. Langrennsski kan kjøpes både som klassisk- og skøyteski, hvor den store forskjellen er teknikk, fart og ski. Skøyteski krever ingen smøring, byr på høyere fart og er en krevende, men morsom form for langrenn. For mange barn kan klassisk være den enkleste måten å lære seg langrenn på, men etterhvert som de blir eldre kan skøyting by på nye utfordringer. Har du en ivrig skiløper i hus eller vil introdusere barnet for langrenn? Hvordan ski du velger er en avgjørende faktor for barnets opplevelse. Vi har derfor samlet våre beste tips og råd til valg av ski for den erfarne lille utøveren og den ferske nybegynneren.

Markedets tre beste skimerker

Hvilket skimerke du velger er ikke avgjørende, men kjøper du skøyteski fra markedets tre beste skimerker kan du være trygg på at du finner gode ski. Madshus, Atomic og Fischer har gjennom en rekke år produsert det beste innen langrennsski for både nybegynnere og topputøvere. Skøyteski til barn fra et av disse merkene er derfor trygge kjøp som gir høy kvalitet til de fleste nivåer. Atomic er på generell basis kjent for sin avanserte teknologi for optimal ytelse, har et lett design kombinert med god kvalitet og tilbyr varierte modeller for alle ferdighetsnivåer. Madshus har lang tradisjon innen langrennssporten og leverer langrennsski med fokus på innovasjon og kvalitet. Velger du skøyteski fra Madhus får barnet ski som stimulerer fremgang og teknisk utvikling. Selv om både Atomic og Madshus er populære merker, er Fischer likevel markedets ledende merke med høykvalitets produkter. Fischer har stor variasjon i modeller for alle aldre og ferdighetsnivåer, hvor deres skøyteski er designet for å gi maksimal kraftoverføring.

Hvordan velge riktig skøyteski barn; Lengde, profil og kvalitet

Det er lite vits å kjøpe skøyteski til de yngste, hvis du ikke vet hvordan du skal velge riktig ski. Her er det flere ting man må vurdere, hvor første bud er å vurdere barnets nivå, ferdigheter og motivasjon. For junioren som allerede er blitt bitt av basillen bør du velge skøyteski for dette nivået, mens nybegynneren eller de yngste barna har behov for helt andre ski. Skøyteski til barn kommer i egne modeller for junioren og de yngste barna. Vi gir deg våre beste råd til hvordan velge riktig skøyteski for ditt barn:

  1. Et viktig råd er å velge riktig stivhet og skøyteski-lengde. Barn som er erfarne trenger en lengre ski for bedre fart og ytelse, sammen med en stivere ski som gir økt respons når man skal lære seg eller preppe teknikk. For nybegynnere anbefales det å velge skøyteski som når opp til barnets skulder, samtidig som skien bør være myke for økt stabilitet og læring.
  2. Lengde skøyteski barn bør velges med utgangspunkt i barnets vekt og høyde, mens skienes vekt er avgjørende for barnets opplevelse. Lette ski gir barnet bedre styring, kontroll og mestring.
  3. Bindingssystemet på skiene bør være både enkle å justere, bruke og passe barnets støvler. Noen skøyteski leveres også med bindinger som kan justeres etterhvert som barnets fot vokser.
  4. Skienes profil og form er ulike fra modell til modell. For nybegynnere bør du velge en skøyteski med smalere midje for bedre kontroll, mens skøyteski med sidecut-design forbedrer svinging, teknikk og manøvrerbarhet for den ivrige lille utøveren.
  5. Mest for pengene får du hvis du kjøper en skøyteski-pakke junior eller barn, hvor bindinger er montert. Noen pakker inkluderer også skisko og staver, men her må du være nøye på å velge riktig størrelser.

Våre anbefalte produkter i 2024

I vår guide har vi nøye plukket ut de beste kjøpene av skøyteski til barn for ulike ferdighetsnivåer og aldre. Skiene kan kjøpes i flere lengder, så sørg for å velg riktig for ditt barn.

Smidig og rask skøyteski for den dedikerte junioren

Langrenn er en populær idrett i Norge, hvor mange barn starter tidlig med både konkurranser og trening. Fischer sin Carbonlite Skate Jr. er en perfekt konkurranseski og rask treningsski for de mest dedikerte juniorene. Skiene kommer i lengder fra 141 til 175 centimeter. Carbonlite Skate Jr. har en ny, lav og kort tupp-konstruksjon som gjør skien lett å svinge, smidig og rask. Mens sålen på skiene har en Plus Finish som gjør at de fungerer godt på variert føre. Med på kjøpes følger en Race Jr. Skate IFP-binding for juniorer og skøyting. Bindingssystemet er spesielt egnet for unge utøvere som er aktive i langrennssporet. Bindingene gir høy kontroll på skiene, topp stabilitet og god kraftoverføring. Bindingene kan tilpasses individuelt med samme egenskaper som de profesjonelle bindingene man har i verdenscupen. Fischer Carbonlite Skate JR. har lett konstruksjon for høy hastighet, presis styring, optimal kraftoverføring og er skapt for erfarne, unge skiløpere.

Skøyteski tilpasset barnas lave vekt og mindre kraft i skøytetakene

Atomic Redster S9 skøyteski junior er et godt kjøp for barn som har lært seg å gå på ski, men som nå vil bruke mer tid på skøyting. Redster S9 er basert på teknologien som brukes på racingskiene til seniorene, men er tilpasset barnas lave vekt og mindre kraft i skøytetakene. Skiene har Race + Carbon Laminate som gir letthet og styrke i et velbalansert spenn for stabilitet, kraft og kontroll. I tillegg leveres Redster S9 med verdenscupslipt BI 5000-såle med 10 prosent additiv som gir optimal glid på alle snøtyper. Skiene har også speedcell med en kjerne i Densonlite som gjør de lette, kjappe og med god respons i skøytetakene. Redster S9 passert ro både ivrige konkurranseløpere og små langrennsentusiaster som vil ha en god opplevelse i skisporet. Du kan også velge å kjøpe Redster S9 som skøyteski pakke barn med bindinger, skisko og staver.

Madshus sin toppmodell for aktive juniorløpere

Til deg som leter etter en rask og rimelige skøyteski for den yngre utøveren anbefaler vi toppmodellen Redline Skate Jr. fra Madhus. Dette er Madshus sin toppmodell for aktive juniorutøvere som er bygd opp på samme måte som seniorskiene, men tilpasset barn og ungdom. Redline Skate kommer i flere ulike varianter, hvor alle har en konstruksjon som dekker flere snøforhold.

God og prisgunstig skøyteski for unge nybegynnere

Best av de billigste kjøpene for unge nybegynnere som vil ha læring, mestring og skiglede er Atomic Redster S7 skøyteski junior og barn. Redster S7 har flere av de samme egenskapene som racingmodellene, men skiller seg ut ved å tåle mer, ha bedre stabilitet og egner seg godt for nybegynnere. Med på kjøpet følger et brukervennlig bindingssystem. Redster S7 anbefales til ivrige utøvere som vil ha en solid treningsski eller for unge nybegynnere som vil oppleve rask skiglede på tur.