Tips, råd og beste kjøp av langrennsko herre


Å velge riktig langrensko er viktig, men i mylderet av alt som selges kan det være vanskelig å vite hva man bør kjøpe. Vi guider deg gjennom med våre tips og råd for beste kjøp av langrennsko for den mannlige super-mosjonisten, turentusiasten og nybegynneren.

Riktig langrennsko for din bruk og ditt nivå er avgjørende for å trives i skisporet, men hvordan velge riktig? Det første man bør ta utgangspunkt i, uavhengig av alder eller kjønn, er eget ferdighetsnivå, skostørrelse og bruk. For nybegynnere anbefales det å velge en langrennssko som gir god støtte og komfort, ekstra polstring og en mykere fleks for en mer behagelig opplevelse. For mer erfarne skiløpere, mosjonister eller idrettsutøvere er gjerne behovene annerledes, men komfort er alltid viktig. Til deg anbefales det å velge skisko med mer avansert teknologi for optimal kraftoverføring og presis støtte. De beste skiskoene for erfarne mosjonister og utøvere er ofte lettere og mer responsive enn de enklere skoene for nybegynnere. Neste valg er om du skal kjøpe rene skisko for klassisk, skøyting eller kombistøvel som kan brukes til begge stilarter. For mosjonisten som liker både skøyting og klassisk, men vil spare penger er derfor kombisko et genialt kjøp. I disse får du støtten som trengs til skøyting og mykheten som trengs for klassisk.

Langrennsko test: Funksjonalitet, komfort og stabilitet

Kvalitet, funksjonalitet, komfort, stabilitet og støtte er egenskaper som kjennetegner de beste skiskoene, ansett pris og ferdighetsnivå. Velger du skisko fra markedets beste merkevarer kan du være trygg på at disse kravene blir oppfylt, uansett ambisjoner og nivå. Alpina sine modeller kombinerer funksjonalitet med teknologi, komfort og stabilitet. Madshus har skisko med avansert teknologi for å sikre støtte, ytelse og presis kraftoverføring. Mens Atomic kombinerer komfort og teknologi med lett vekt i sine skisko for ulike nivåer. Fischer derimot er merkevaren med best utvalg av gode skisko for både nybegynnere og verdens beste skiløpere. Skoene til nybegynnere har ekstra støtte, mens de seriøse utøverne får skisko med avansert teknologi for best mulig ytelse i skisporet. Også Salomon og Rossignol langrennsko kommer godt ut i tester, men best i test hos folk flest er likevel Alpina og Fischer sine skisko.

Våre anbefalte produkter i 2024

I våre anbefalte produkter har vi vært opptatt av funksjonalitet, komfort og stabilitet tilpasset ulike nivåer og prisklasser. Skisko koster alt fra 12.000 kroner til 1000 kroner, hvor prislappen gjerne er med på å beskrive skoens funksjonalitet og egenskaper. Seriøse skiløpere som konkurrerer nasjonalt eller i verdenstoppen velger gjerne de dyreste, mens mosjonisten og turgåere fint kan gjøre gode kjøp til under 5000 kroner.

Bestselger blant skiløpere som vil ha en skisko til begge stilarter

Alpina Pro DP Plus er vår dyreste og beste anbefaling til mannen som vil ha en skisko til begge stilarter. Skoen er spesielt utviklet for duathlon, som betyr skøyting og klassisk, og til staking. De siste årene har langløp og trening med kun staking blitt populært blant både mosjonister og utøvere, og med denne skoen får du topp ytelse. Pro DP Plus er spesielt utviklet for aktive utøvere som vil ha topp ytelse, men også ivrige mosjonister kan ha stor glede av skoene. I disse skoene kombinerer Alpina en optimal balanse mellom myk og hard fleksibilitet for å gi deg full kontroll i bevegelsene dine. Sålen er laget av et solid og fleksibelt materiale som gir støtte og fleksibilitet, mens hælkappe og ankelstøtte i karbon gir ekstra stabilitet. Skoene er utstyrt med ELITE Gaither-teknologi som sørger for god ventilasjon under både rolige og intensive økter, sammen med en anatomisk utformet fotseng som gir ekstra støtte og komfort. Pro DP Plus har en medium stiv fleks som gir god presisjon. Vi anbefaler skoene til deg som vil ha en lett, stabil og komfortabel skisko for trening og konkurranse.

Klassisk langrennsko med komfort og høy ytelse

 Alpina Racing Classic

Blant de beste langrennskoene til klassisk stikker Alpine seg ut som en favoritt. Racing Classic er klassiske langrennsstøvler med høy ytelse og komfort til ivrige skiløpere. Skoene er utformet for å møte konkurranseutøverens krav, men også mosjonister vil elske disse. Racing Classic har en Alpina-såle med pustende 4DRY-system som gir pustende egenskaper og innvendig fôr isolert med Thinsulate-materiale som holder fuktighet ute og foten tørr. Denne isoleringen gir maksimal termisk komfort, også under kalde og fuktige forhold. Utover det har skoen et stivt skall og gunstig limflate mot lesten som gir økt stabilitet i all slags terreng, mens de myke knotete gjør det enklere å gå. Rundt hælen er det TPU-materiale som gir godt grep, stabilt fotfeste og mindre bevegelse. I tillegg til en anatomisk fotseng som sørger for stabilitet, komfort og varmeisolering. Racing Classic har en dynamisk passform og myk fleks, noe som gjør dette til en testvinner for ivrige skiløpere som vil ha høy ytelse og komfort i skisporet.

Rimelig skisko med fleks for enkelt fraspark til tur og trening

Salomon Langrennsko RC7 Prolink

Salomon RC7 Prolink anbefales til deg som ønsker en rimelig skisko for trening eller tur. Skoene har en perfekt for enkelt og kraftig fraspark og en komfortabel lest for alle typer treningsøkter. Skiskoene er laget for stilarten klassisk og har en Quicklace som lar deg justere passformen når som helst, heldekkende gamasjekonstruksjon som beskytter mot snø og en skisko et moderne utseende. RC7 Prolink er et godt kjøp til turgåeren og mosjonisten som vil ha mye skisko for en rimelig prislapp.

Varm og komfortabel skisko for korte eller lange koseturer

Fischer Langrennsko XC Power

Ikke alle har behov for de mest avanserte skiskoene, og er du av dem som liker lange eller korte koseturer på ski er også behovet annerledes. Fischer XC Power dekker behovene hos turgåeren med varme og komfortable skisko for tur. XC Power egner seg god for rolige koseturer i skogen eller på fjellet. Skoene har en yttersåle som er utformet som en vanlig vintersko for å gi godt grep mot snøen når du skal gå til eller fra skiløypa. Andre egenskaper som gjør XC Power til en vinner blant turfolk er at de har god varmeisolering og vannavstøtende membran, slik at du holder deg varm på bena i de fleste forhold. I tillegg har skoene en behagelig passform, er enkle å ta av og på og et godt valg til deg som går en del på skitur, men ikke trener på ski.