Alpinski til barn: Tips og råd for trygg skiglede


Allerede fra 2-års alderen kan barn introduseres for alpinbakken med egne slalåmski. For å sikre trygg skiglede hos barn og ungdom er det viktig å investere i riktig alpinski. Vi gir deg våre beste tips og råd for beste kjøp av alpinski til barn.

Slalåm og alpint er en morsom, fartsfylt og sosial aktivitet for familier som vil tilbringe kvalitetstid sammen. Både barn og voksne kan få god trening av å stå på alpint. Slalåm er en aktivitet som krever bruk av hele kroppen ved å utfordre styrke, balanse og koordinasjon. Allerede fra 2-års alderen kan barn introduseres for sine første alpinski. I likhet med langrenn er alpint en aktivitet barn fortjener å lære seg i tidlig alder. Fordelen med å introduseres tidlig for alpint er at man som barn lærer seg tekniske ferdigheter raskt, noe som vil skape en mestringsfølelse og selvtillit hos de yngste. I tillegg er alpint en skisport som gir barna muligheten til å utforske naturen, få frisk luft, bygge vennskap med andre og fremme en sunn livsstil. I starten kan det føles utfordrende å lære seg alpint. Foreldre bør derfor bruke tid på å lære barna grunnleggende ferdigheter i de minste bakkene. Typiske ferdigheter er å stå riktig på ski, bremse, svinge og føle seg komfortabel. For å sikre en trygg og givende skiopplevelse er det også avgjørende å investere i riktig alpinski til barn.

Størrelsesguide alpinski barn

Det er flere faktorer som spiller inn når du skal investere i alpinski til barn, hvor riktig størrelse på ski og støvler er blant de viktigste. Å velge riktig lengde på skiene er essensielt for barnas komfort og ytelse i bakken. For å sikre at du kjøper riktig alpinski til ditt barn kan det være fint å følge en enkel størrelsesguide når du skal velge lengde alpinski. Barn, ungdom og voksne varierer i både vekt og høyde, men størrelsesguiden gjør det enklere å kjøpe riktig. En generell retningslinje når du skal finne riktig lengde på skiene er å velge ski som når opp til barnets nese, som betyr at skiene bør være 10 til 15 centimeter kortere enn barnet. Dette vil gi dem god balanse og manøvrerbarhet i slalåmbakken. Barnets alder og erfaring er spiller også inn på valg av alpinski størrelse. Barn i yngre alder eller nybegynnere bør ha kortere ski for bedre kontroll, mens lengde alpinski junior eller mer erfarne barn gjerne kan være lengre for økt hastighet og stabilitet. En siste faktor som størrelsesguide for alpinski lengde barn er barnets vekt. Barn som er lette i vekt anbefales å bruke kortere ski, mens tyngre barn kan ha lengre ski for bedre stabilitet.

Hvordan velge riktig alpinski barn?

Lengde på skiene tilpasset barnet ferdigheter er som nevnt en avgjørende faktor, men det er også tre andre punkter som bør tas med i vurderingen. For å sikre at du velger riktig alpinski til ditt barn bør du også tenke over følgende:

  • Velg alpinski med fleksibilitet for barnets erfaring, nivå og ferdigheter. Nybegynnere bør ha mykere ski for bedre kontroll og lettere manøvrering, mens erfarne barn som søker fart og utfordringer kan ha stivere ski.
  • Hvordan type terreng barnet ditt skal stå i påvirker hvilke alpinski som er best for dem. Carving-ski gir bedre ytelse i preparerte slalåmbakker, All-Mountain-ski er et allsidig kjøp for variert terreng og Freestyle-ski anbefales for barn som vil hoppe, trikse og leke seg i bakken.
  • Når du har funnet ut hvilke alpinski som egner seg best for ditt barn er bindinger og støvler siste sjekkpunkt. Bindingene må passe til skiene og barnets støvler. I tillegg til at bindingene må være riktig justert for sikkerheten, mens riktige støvler gir god støtte og komfort.

Våre anbefalte produkter i 2024

Vi har samlet våre beste anbefalinger av beste alpinski til både nybegynnere og mer erfarne barn og ungdom. Produktene består av prisgunstige pakkepriser av alpinski som kommer ferdig montert med bindinger.

Alpinski for nybegynnere som vil utvikle seg i preparerte løyper

Rossignol Hero Junior Multi-Event

Rossignol Hero Junior Multi-Event er vår beste anbefaling til barn og ungdom som vil utvikle ferdighetene sine i preparerte slalåmløyper i fjellet eller den lokale bakken. Skiene omtales for å være blant de beste for nybegynnere. Hero Junior Multi-Event kan brukes overalt på fjellet, har en Cap-konstruksjon som gir økt holdbarhet og en fleksibilitet som hjelper barna til å utvikle seg på ski. Alpinskiene har også en On-Trail Rocker-profil som sørger for øyeblikkelig svingstart, god svingradius med god kraft og stabilt kantgrep. Utover det er skiene lette i vekt, har en poppel-trekjerne og forsterkninger i fiberglass. For en gunstig pris får barnet ditt en god carving-ski med ferdig monterte XP7 GW-bindinger som passer til skistøvler med GripWalk.

Allsidig alpinski til barn som vil leke seg i og utenfor bakken

Atomic Bent CH JR

For lekne barn og ungdom som liker å kjøre i skogsløyper, slalåmbakken eller utenfor bakken kan det være smart å velge en allsidig alpinski laget for dette. Atomic Bent CH JR er perfekt for barn som liker lek og moro. Skiene har en All Mountain Rocker som gjør det lett å komme inn i svingene og en midje på 85 centimeter som gjør at skiene tåler alle snøforhold, både i løyper og løs puddersnø. Bent CH JR har også en Cap-konstruksjon med Densolite-kjerne som sørger for lette alpinski som effektivt demper vibrasjoner. Summen av dette gjør at barna får en stabil alpinski som reagerer når de presser i svingene. Bent CH JR anbefales til barn og ungdom som vil ha en leken ski som er stabil og lett å manøvrere. Skiene leveres ferdig montert med Colt 7 GW GR-bindinger, som er kompatibel med støvler som kjøpes separat for disse bindingene.

Myk alpinski for de minste barna som vil lære seg slalåm

Salomon S/Max Jr. S - Alpinski barn 100 cm

For de yngste barna kan Salamon by på en myk og gøyal alpinski. Barn 2 år eller eldre, avhengig av høyden deres, kan med 100 centimeter lange alpinski lære seg kunsten å stå på ski. S/Max Jr. er spesielt bygd for å være den perfekte læringsplattformer for barn som skal introduseres for alpint første gang eller allerede har litt erfaring. Skiene er har en myk fleksibilitet og er utstyrt med All Terrain Rocker, noe som gjør at de kan skli sidelengs uten at det blir for hardt for bena til barnet. Dette gjør skiene lettere å ploge med, lære seg å svinge og bli trygg. S/Max Jr. har også et solid kantgrep i svinger og svingradius på 7 meter som gjør det lett å carve. Salomon sine alpinski for de yngste er lette i vekt og kommer levert med C5 GW-bindinger som passer til skistøvler med GripWalk.

Alpinski utviklet for å gi behagelig og morsom læring i bakken

størrelse alpinski barn

En annen bestselger hos de yngste barna som vil lære seg å stå på ski er Rossignol Experience Pro. Skiene kommer i lengden 80 og 92 centimeter, noe som gjør de til et godt valg for barn under 4 år. Experience Pro er utviklet for å gjøre det lettere, mer behagelig og morsommere for barn å lære seg og stå på ski. Rossignol sin barneski hjelper de minste skikjørerne med å ta nye steg i bakken. Skiene har en spesielt designet junior-flec og rocker-profil slik at de kan brukes i ulike terreng og samtidig føle trygghet med enkel svinging, styring, kontroll og bremsing. Utover det har Experience Pro en god svingradius, enkel carving med Cap Sidewalls, HD-kjerne og forsterkninger i fiberglas. Resultatet er en robust og god alpinski for de yngste. Skiene leveres med TEAM4 GW-bindinger som kan brukes med skistøvler med GripWalk.