Beste 3-manns telt for friluftsentusiaster


I en travel hverdag kan det å sove ute i naturen by på kontrast med andre opplevelser og nært samhold, enten det er kortreist tur i nærområdet, camping eller ferie. Med et lett 3-manns telt spesielt laget for friluftsentusiaster kan du enkelt pakke tursekken for neste eventyr.

Overnattingsturer i naturen med med venner eller familie er en ypperlig aktivitet som i prinsippet kan gjøres året rundt, gitt at du har riktig utstyr. I en travel hverdag kan det å sove ute i naturen by på kontrast med andre opplevelser og nært samhold, enten det er kortreist tur i nærområdet, camping eller ferie. For friluftsentusiaster som liker å tilbringe tid ute i skogen eller på fjellet er det viktig å velge et riktig telt. Egenskaper du bør se etter er vekt, oppsett, vanntette egenskaper og god ventilasjon. Har du planer om å sove ute året rundt bør du velge et helårstelt, men om du kun vil sove ute i sommerhalvåret er det nok med et telt laget for dette.

3-manns telt test: Lette vinnere med høy kvalitet

De beste teltene for 3 personer finnes i varianter som passer for alle; Enten du er en erfaren friluftsentusiast eller helt fersk i naturen. Felles for testvinnende 3-manns telt til bruk ute i naturen er at de oppfyller krav til lett vekt, enkelt oppsett, komfort, kvalitet og funksjonalitet. MSR, Salewa, Bergans, Hilleberg eller Helsport telt 3 personer er blant markedets beste produsenter. Velger du telt herfra får du tremannstelt laget i kvalitetsmaterialer med vanntette egenskaper som beskytter mot regn og fuktighet, samtidig som de har god ventilasjon og luftsirkulasjon inne i teltet. Med slitesterke telt kan de brukes flittig over mange år med overnattingsturer i naturen. Lenger ned i vår artikkel kan du lese mer om våre beste anbefalinger av tremannstelt til friluftsentusiaster som vil ha høy komfort, kvalitet og romslig plass på overnattingsturer til fjells eller i skogen.

Dyr vs billig telt 3 personer

Hva som er det beste teltet for deg kommer helt an på bruksområde, erfaring og egne preferanser. En generell anbefaling er at du bør investere litt ekstra slik at du får et telt som tåler vær, vind, jevnlig bruk og som er lette å ta med seg i tursekken. De dyreste teltene har en prislapp på godt over 10.000 kroner og er spesielt laget for personer som bruker mye tid i naturen. Hvor man gjerne stiller enda høyere krav til kvalitet, vanntetthet, lett vekt og et robust telt. Handler du på budsjett kan du finne mange billige alternativer, men vi anbefaler likevel å ikke spare inn på kvaliteten. For en prislapp på rundt 3-4000 kroner kan du få et rimelig telt som fortsatt leverer kvalitet og egenskaper som gjør de til gode kjøp for friluftsentusiaster.

Våre anbefalte produkt i 2023

Ettersom budsjett og størrelsen på lommeboka er individuelt har vi hatt fokus på å finne de beste produktene av både rimeligere og dyrere telt for 3 personer. Våre tre beste anbefalinger er gode kjøp til deg som vil pakke tursekken, gå en lang tur og nyte behagelige netter i naturen.

Beste tremannstelt laget for tre nordiske sesonger

MSR Mutha Hubba 3 person telt

Best ut i vår tremannstelt-test er MSR Mutha Hubba med slitestyrke, høy kvalitet, enkelt oppsett, lav vekt, smarte løsninger for justering, lommer til oppbevaring og romslig plass for høy trivsel. Mutha Hubba byr på høy kvalitet kombinert med et allsidig bruksområde. Teltet egner seg godt til kjernefamilien eller vennegjengen på 3 personer som vil på tur. Med sin lette vekt er Mutha Hubba perfekt til både korte og lengre turer. Teltet er spesielt laget for våre tre nordiske sesonger med vår, sommer og høst. Den ytre regnduken er slitesterk, vanntett og værbestandig, mens innerteltet gir et luftig oppholdsrom med god ventilasjon. Innerteltet har en frittstående konstruksjon som gjør det enkelt å sette opp, smarte lommer langs veggene, løkker i taket for lampe og optimal luftsirkulasjon. Du finner også to brede D-formede innganger på begge kortsidene som har hver sin vestibyle til oppbevaring av utstyr, mat eller klær. Mutha Hubba er en sikker vinner til erfarne friluftsentusiaster som vil ha et tremannstelt av høyeste kvalitet, romslig plass, god oppbevaring, værbestandig og lett vekt.

Perfekt tremannstelt til deg som kjøper for første gang

MSR Elixir V2 telt 3-manns

For nybegynnere eller deg som skal kjøpe ditt eget telt for første gang er MSR Elixir V2 et godt kjøp. Elixir gir mye telt for pengene med en sterk ytterduk som tåler vær, vind og herjing i hardt vær. Teltet kan settes opp på hardt underlag med spisse steiner eller røtter, uten problem. Elixir er et vanntett telt som byr på praktisk komfort, romslig plass for 3 personer og et solid telt som er enkelt å sette opp. Teltet settes raskt opp med en grå og en rød stang som skal ned i sine identiske fester i lik farge, mens innerteltet har heter i samme farge som de ulike stengene. Innerteltet har stor åpning, flere lommer i netting for oppbevaring, løkke i taket til lanterne og pustende egenskaper. Med god ventilasjon får du lite kondens i teltet og kan nyte en god natt søvn ute i det fri. Utover det har Elixir en geometri som gir et stramt telt som ikke blafrer eller bråker i vinden. Ønsker du å se på stjernehimmelen kan teltet kun settes opp med innertelt. Elixir er vår beste anbefaling til deg som vil ha høy kvalitet til alle nettene ute i det fri, enten det er vår, sommer eller høst.

Kompakt fjelltelt for sommer og høst

Vår rimeligste anbefaling finner vi fra anerkjente Salewa. Litetrek III er et tremannstelt som kan brukes vår, sommer og høst. Kombinasjonen av teltkanaler og opphengskroker for ytterteltet gjør Litetrek enkelt å sette opp i all slags vær. Ønsker du større plass i ytterfeltet kan du kneppe løs innerteltet ved åpningen og trekke det innover for å frigjøre ekstra plass. Salewa sitt fjelltelt for 3 personer er svært lett i vekt og har en selvbærende kuppelkonstruksjon som gir romslig plass med god takhøyde. Teltet er også testet for å motstå vind opptil 25 meter i sekundet. Med vindtette og vanntette egenskaper får du her et solid fjelltelt for de fleste eventyr.