Terreng-elsykkel: Hvilke er best i test? Les vår elsykkel terreng test


En terreng-elsykkel er en sykkelmodell for deg som liker å sykle turer på både grus, skogsbilvei eller sti. Du kan også fint benytte deg av sykkelen på asfalt til hverdagsbruk hvis du for eksempel sykler til og fra jobb, butikken eller lignende.

Effektivt og gøy!

El terrengsykler gjør det mulig for flere å utforske nettopp ulike typer terreng fra sykkelsetet. En slik sykkel byr på mye moro der du fortsatt vil bruke beina for å tråkke deg fremover, men med en motor har du assistanse som gir deg mer kraft slik at du kan reise på lengre turer og ikke minst klatre mer krevende stier enn før. Disse syklene har noen likheter med en tradisjonell sykkel, men er utstyrt med noen ekstra funksjoner som skal gi bedre holdbarhet og ytelse i forskjellige grader av ulendt terreng. Da snakker vi om blant annet større dekk, ekstra bredt styre, kraftigere bremser og mer robuste hjul. En terreng-elsykkel er konstruert for å tåle høy belastning og stor slitasje, samtidig som rammen gjerne er lett. Disse elsyklene selges ofte uten bagasjebrett, skjermer, støtte og lys.

For mange vil det å skaffe seg en elsykkel gjøre det lettere å komme seg ut der man bruker kroppen på å transportere seg selv på en morsom og miljøvennlig måte. En slik sykkel egner seg godt til både nybegynnere og de mer erfarne syklistene. Med en elsykkel trenger du ikke lengre å frykte seige stigninger eller bratte bakker! Sykkelen passer bra til ulike ærender, jobbpendling, eller de lengre opplevelsesturene.

Sjekk ut våre anbefalinger i vår testguide – her har vi lagt vekt på kriterier som produktegenskaper, tekniske spesifikasjoner, kjøreopplevelse, tråkkeffekt og effektivitet.

Våre anbefalte produkt i 2023

Best i test elsykkel terreng – Premium-modell til topps

Beste elsykkel terreng

Bare for å gjøre det klart og tydelig: dette er potensielt den beste terreng-elsykkelen i dagens marked. Dette er en slank, solid, allsidig og elegant modell som vil revolusjonere dine sykkelopplevelser ute i terrenget. Med markedets beste motor- og batterikombinasjon er du sikret flere mil på sykkelen helt uten rekkeviddeangst der du kan tråkke i vei med balansert ytelse både oppover og nedover. Dette er rett og slett den perfekte fulldempede terreng-elsykkelen for stisykling. Batteriet er på 726 wattimer som gir lengre rekkevidde og muligheten til mer støtte underveis. Sykkelen er programmert med en smart «Trail mode» som bidrar til at du får en smidigere elsykkel som ikke rykker til slik at du mister grep når du klatrer på glatte og utfordrende stier. Med en aggressiv geometri kan du trygt og kontrollert suse bortover i høy hastighet samtidig som sykkelen byr på gode utforegenskaper. Sykkelmodellen veier kun 22 kilo og er tilpasset ryttere mellom 160 og 204 cm. Du har 10 års garanti på rammen og livtidsgarnti på Reynolds karbon hjul. Oppsummert er dette en ekstrem tråkkeffektiv kvalitetssykkel med komponenter fra øverste hylle! som vil gi deg mye moro! Testvinner!

Allsidig unisex-sykkel

Elsykkel dame terreng

Denne sykkelen er laget for takle alle slags hindringer du møter på din vei – være seg gjørme, hull i asfalten eller utfordrende strier. Enten du sykler on- eller offroad, så vil du oppleve god komfort og bra fremkommelighet. Den kraftige og holdbare Bosch-motoren som yter 250w er til å stole på, og sammen med det store 625Wh-batteriet vil du få fart til å takle lange distanser og bratte bakker. Når du sykler opplever man å ha god vektfordeling samtidig som at utnyttelsen av motorkraften gir jevne tråkk, spesielt under akselerasjon. Oppgitt rekkevidde er 45-100 kilometer og sykkelen er utstyrt med 10 gir. Tesoro Neo X 2 gir deg en komfortabel og selvsikker opplevelse på veien!

Elektrisk fatbike-modell

Perfekt elsykkel terreng herre

En fatbike elsykkel har større dekk sammenlignet med en tradisjonell terrengsykkel. Denne sykkelen takler ulike terreng året rundt. Her kan du kjøre i ustabilt terreng som sand, snø, myr og gjørme. Du opplever raskt at fatbike-elsykkel lar deg krysse ulike typer underlag på en morsom og enkel måte! Med en Shimano Steps E7000 motor og et 504 Wh integrert batteri kan denne el-sykkelen ta deg med på utendørsopplevelser som ikke er tilgjengelige for vanlige sykler. Man har et fantastisk grep og rammen er gjort klar for skjermer og bagasjebærer slik at du enkelt kan montere på dette hvis du ønsker. Sykkelen går lett i ulendt terreng med et velfungerende girsystem og sterke hydrauliske skivebremser. Dette er et godt alternativ for deg som ønsker å utvide sykkelsesongen der du vil slippe å bekymre deg for fremkommeligheten.

Allsidig og budsjettvennlig kundefavoritt

Elsykkel terreng fulldempet

Her har du en komplett el-terrengsykkel som passer til enhver syklist. Dette er en modell med en sentermontert og meget energieffektiv motor. Sykkelens geometri byr på de nyeste og beste komponentene på markedet. Videre har sykkelen har justerbar dempergaffel og lett aluminiumsramme. En praktisk LCD-skjerm viser fart, batterinivå og 5 ulike moduser for hvor mye kraft motoren skal generere. Resultatet er en herlig sykkel som gir perfekt balanse, behagelig kjørestil og meget god klatreevne i bratte bakker. I har sykkelen trilleassistanse hvor hjulene går av seg selv i 6 km/t. Denne terrengsykkelen passer fint til sykling både på vei, terreng og sti. Fornøyde brukere skryter blant annet av meget god batterikapasitet og hvor lett det er å tråkke rundt, også uten at batteriet er påkoblet.

Elsykkel terreng dame – Robust elsykkel som er perfekt til norske forhold

Birk el sykkel

Uansett som du skal sykle i lett terreng, på skogsbilveier, grus eller asfalt – denne sykkelen tar deg dit du skal. Rammegeometrien får pluss for å gi både god komfort og god kontroll – dette gjelder både bortover, oppover og nedover bakker. Sykkelen er utstyrt med en motor og et batteri som gir opptil hele 120 km rekkevidde ved bruk av Eco-modus. Det er forøvrig 5 års garanti på motor og batteri. I tillegg har denne modellen gode, stabile dekk og kraftige skjermer med integrert baklys bak og lykt foran. Videre finner vi et kraftig og solid bagasjebrett som tåler hele 27 kilo. Sykkelen er en unisex-modell og oppleves som en utrolig allsidig elsykkel med et velfungerende girsystem og sterke bremser som fungerer godt uansett vær og føreforhold.. Med displayet ved venstre hånd kan du velge blant tre ulike el-sykkelmoduser. Dette er rett og slett en praktisk og allsidig sykkel med full utstyrspakke. Denne vil nok flere i familien kunne benytte seg av!

Hvordan finne den perfekte terreng-elsykkelen?

Tips 1
Når du skal kjøpe en ny sykkel er det viktigste å vite noe om bruksområde og ditt behov. En terreng-elsykkel er en solid sykkel som kan brukes til tur og trening på flere typer underlag. For at du skal ha en god sykkelopplevelse er det viktig å velge riktig størrelse. Er dere flere som skal bruke én og samme sykkel, så vil det være bedre at sykkelen er litt for liten for den ene, enn at den er for stor for den andre.

Tips 2
Når det gjelder rammeplassering så kan du velge mellom høyt innsteg, lavt innsteg eller en mellomting. Med et høyt innsteg får du en mer fremoverlent sitteposisjon og sykkelen kan gi en mer sportslig følelse. Et lavt innsteg gir en mer oppreist sittestilling og er mer praktisk dersom du har begrenset bevegelighet, eller skal bruke sykkelen mye til og fra jobb i hverdagsklær.

Tips 3
Dagens elsykler har ulike motorer og gir dermed også ulik kraft. Måleenheten er i Newton og varierer fra 40-90 Nm – jo høyere Nm-tall, desto mer kraft. Likevel er det ikke oppgitt kraft som har noe å si for sykkelopplevelsen. Noen motorer gir mye kraft fra start, mens andre gir kraft mer gradvis. Motorer med lavere Nm-verdi kan derfor oppleves som sterkere gitt måten kraften moduleres på. Derfor er det alltid smart å teste ut syklene du vurderer å kjøpe – slik at du får den effekten du er ute etter. Ditt bruksområde vil også ha en påvirkning for rekkevidde-behov. Nå er det heldigvis slik at med en sykkel har du alltid mulighet til å tråkke hjem uten hjelp hvis batteriet skulle gå tomt, men det er uansett kjedelig å gå tom for strøm når man for eksempel er ute på langtur eller har tung last. Syklene oppgir forventet rekkevidde, men vit at faktorer som terreng, vind, temperatur, batteriets alder og egeninnsats er med på å påvirke hvor langt du faktisk kan sykle med motorhjelp. Angitte tall i display vil alltid være en indikasjon basert på normaliserte forhold og temperaturer. Displayet gir også nyttig informasjon som kan være gøy å følge med på – eksempelvis hastighet, turens distanse, batteristatus og motoreffekt.

Vi håper å ha svart på hvilekn elsykkel skal jeg kjøpe? Hvis ikke kan du prøve elsykkel hos en av nettbutikkene over.