Fatbike – flotte, elektriske modeller!


Vår best i test

Momas Eagle

Momas Eagle representerer en ny æra for fatbike-elsykler, der kraft møter innovativ teknologi for en suveren sykkelopplevelse. Utstyrt med en Momas Turbo 110 krankmotor, denne sykkelen leverer et imponerende dreiemoment på 110 Nm, som sikrer en kraftfull og jevn fremdrift selv i krevende terreng. Med en batterikapasitet på 672 Wh er det mulig å oppnå en rekkevidde på opp til 80 km, avhengig av kjøreforholdene, noe som gjør den til en utmerket følgesvenn for både lengre turer og varierte sykkelutfordringer.

Den sentermonterte motoren bidrar til en perfekt balanse og en optimal sykkelfølelse, og er et uttrykk for den nyeste teknologien innen elsykler. Dette gir ikke bare bedre vektfordeling, men også en mer naturlig sykkelopplevelse. Med 26 tommers hjul og robuste CST-dekk på 4.8 tommer, tilbyr Momas Eagle enestående stabilitet og grep, noe som er ideelt for varierte underlag som asfalt, grus, og selv de mer utfordrende snø- og terrengforholdene.

Sykkelen er også utstyrt med Shimano MT-200 hydrauliske skivebremser, noe som gir pålitelig bremsekraft og sikkerhet under alle værforhold. Denne modellen kommer med Shimano girsystem og en Sunrace 10-delt kassett som sikrer glatt giring under forskjellige sykkelforhold. Det er viktig å nevne det elektroniske Bafang DP C230 displayet, som gir deg all nødvendig informasjon om fart, batteristatus og distanse i realtid.

Designmessig er Momas Eagle bygget med en lettvekts aluminiumslegering, som holder totalvekten nede på 31 kg, og støtter en maksimal førervekt på 125 kg. Dette gjør sykkelen til et godt valg for et bredt spekter av syklister med høyden mellom 175 og 190 cm.

Hva er en fatbike?

En fatbike er lett å kjenne igjen : de ser for det meste ut som en helt vanlig sykkel, men de har mye bredere dekk! Disse brede dekkene gir syklene overlegen fremkommelighet i terrenget, steder hvor en vanlig sykkel ikke har mulighet til å komme seg frem. En fatbike vil ta seg elegant over de fleste underlag, slik som grus og jord.

Fatbikes er priset for å komme seg svært godt frem på snø, selv når den ikke er hardpakket. Derfor er de også svært populære blant alle som ønsker å utvide sykkel-sesongen! Med en fatbike kan du nyte turer gjennom hele året, i nesten all slags vær.

Fatbikes er selvfølgelig bygget for å tåle mer enn en standard sykkel, og mange har derfor høyere vekt. Dette gjør dem til meget holdbare sykler som du kommer til å få det utrolig mye moro med! 

Elektriske modeller – hvorfor velge det?

Elektrisk fatbike er en fatbike utstyrt med en elektrisk motor – enkelt og greit! De er oppladbare, og gir deg den ekstra dytten du trenger når terrenget blir vanskelig og bakkene ekstra bratte – de byr rett og slett på flere muligheter! De har ofte kraftige motorer, samt bremser og gir-oppsett som er spesielt designet for å tåle mye, og for å ta seg godt frem. Kraftige bremser sørger også for økt sikkerhet.

Fatbikes har økt i popularitet i de siste tiårene, og det er virkelig ingen grunn til å tro at denne populariteten kommer til å forsvinne med det første. I denne testen ser vi på et utvalg av flotte modeller, som garantert kommer til å kunne gi deg mange spennende opplevelser!

Vi gjør opmerksom på at modellene som har en motor-watt på over 250, og går i over 40 km/t, ikke er lovlig på vei.

Elektrisk fatbike – flott til hverdag og tur

Lovlig motorstørrelse

Momas F2 er en kraftig og god fatbike som selvfølgelig har de ikoniske, brede dekkene. Dette er en virkelig kjøremaskin som lar deg komme deg lett frem i de aller fleste typer terreng, og lar deg klatre opp selv de bratteste bakker! Denne modellen har en Bafang M400 motor, som yter 250W, og den er derfor egnet som lovlig i Norge. Motoren er montert i sentret av sykkelen, som sørger for at den oppleves som stabil og trygg, og den vil levere optimalt turtall til enhver tid – en virkelig arbeids-motor! Du kan velge mellom 5 forskjellige justeringer, alt ettersom hvor mye kraft du ønsker at motoren skal generere. Batteriet gir deg en optimal rekkevidde på 80 kilometer – dette vil avhenge av vær, temperatur, og brukervekt. Fatbiken veier 28 kilo, og maks brukervekt er 120 kilo, som er en meget god bæreevne. Rammen er laget av holdbart aluminium, og vil gi deg mange år med fart og spenning! Fatbiken leveres med super-solide Shimano-gir og svært holdbare skivebremser. Et elektronisk display gir deg full oversikt over fart og distanse, og gir deg også informasjon om hvor mye batteri som gjenstår. Dette er en meget flott el-fatbike, som passer ypperlig både til hverdagsturer til butikken, så vel som for spennende turer i skog og mark!

Meget sprek fatbike sykkel

Dette er en ny modell fatbike elsykkel, som byr på fantastiske kjøreegenskaper og perfekt fremkommelighet. Faktisk er dette en av de sprekeste syklene du finner på dagens marked!  

Hjulstørrelsen på 26 ´´ utrolig god bæreevne, som betyr at denne sykkelen kan belastes med hele 120 kilo, helt uten problemer. 

El-fatbiken har en meget god klatreevne, og du kommer deg med enkelhet opp selv svært bratte bakker. De brede dekkene og den kraftige motoren gjør den også helt overlegen til bruk i terrenget – her kommer du deg enkelt frem, enten det er snø, grus, jord, eller annet utfordrende terreng! Selvfølgelig er det også en svært god modell å bruke på asfalt.

Batteriet er svært godt, og gir deg en kjøre-rekkevidde på opptil 80 km, avhenging av ytre påvirkninger.

Selve sykkelen veier 28 kilo, og har en ramme av aluminium. Den har hydrauliske bremser, 180 mm foran og 160 mm bak, og en 10s Shimano girskifter. Med F1000 får du en fantastisk god og solid sykkel som tar seg frem over det aller meste av terreng, og som kommer til å by på mye moro! 

Det er viktig å si at den sterke motoren har en effekt på hele 1000 watt – dette betyr at denne modellen ikke er lovlig på vei.

El sykkel fatbike: Momas fatbike

Denne modellen fatbike er ikke fult så kraftig som den forrige, men vil fremdeles gi deg svært god kraft for pengene! Motoren har en watt på 350w, som betyr at den ikke er lovlig på vei. Denne motoren sørger for at sykkelen har utrolig god fremkommelighet i terrenget, og kommer til å ta dine turer i skog og mark til helt nye høyder! De brede dekkene sørger for at du med enkelhet kommer deg frem over snø, grus, jord, og gjørme, så vel som røtter og annet terreng. Du har en optimal rekkevidde på hele 80 km, så her har du mye moro per ladning! Fatbiken har solide, hydrauliske Logan-bremser, 160mm bak og 180mm foran, som sørger for effektiv nedbremsing og stopp. Motoren er senter-montert, som sørger for god balanse og en fantastisk god kjøreopplevelse, hver gang! En senter-montert motor gir uten tvil den beste ytelsen til el-sykler, og byr på det beste av teknologi og nyvinning. Fatbiken har en maks bæreevne på 120 kilo, og veier selv 28 kilo.

Super rekkevidde!

Lovlig motorstørrelse

Dette er modellen for deg som er ute etter en elsykkel fatbike som virkelig lar deg lege deg, samtidig som den gir deg mulighet til å bruke den i hverdagen. Rock Machine Avalanche har en helt ny type ramme, Fat Fun Geometry, som er utformet for å takle utfordringer, og for å holde seg solid selv etter mange års bruk. Hjulene er på 26 ´´, og de store, 4,8´´ballong-dekkene gir deg overlegent grep på de aller fleste typer underlag. Med denne fatbiken kommer du deg lekende lett frem over snø, sang, gjørme, og grus – helt uten problemer! Den optimale rekkevidden du får med denne modellen, er også helt overlegen. På fulladet batteri, og i Eco-modus, har du en optimal rekkevidde på hele 120 kilometer! Rekkevidden kan selvfølgelig variere ut i fra ulike faktorer, slik som brukervekt, underlag og temperaturer. Uansett, så er dette en utrolig god rekkevidde som ikke blir matchet av mange andre modeller! Fatbiken har en Shimano Steps E700 motor, som yter 250W og er derfor lovlig i Norge. Setet fra Volt-sport gir deg god komfort selv på utfordrende turer, og de solide hydrauliske bremsene sørger for sikker stopping. Dette er altså en helt utrolig god fatbike for alle som liker å leke seg ute i naturen! Vi liker også godt at den har en ramme som er gjort klar for båe skjermer og bagasjebærer. Dermed kan du, ved å gå til innkjøp av ekstrautstyr, også bruke denne modellen når du skal ut og handle i hverdagen! Slik blir den selvfølgelig også godt egnet for lengre turer. Du kan bruke denne modellen gjennom hele året, og den vil alltid by på supre opplevelser og fantastisk fremkommelighet!