Kvistbrenner best i test: Fem gode kjøp til under 1000 kroner


Med en kvistbrenner kan du brenne hageavfall på en mer miljøvennlig måte eller enda bedre; Den er perfekt å bruke når du vil lage bål på tur i skogen, hytta, campingen eller hjemme. I Norge har vi bålforbud som varer fra 15.april til 15.september, men kvistbrenner kan brukes året rundt.

Frisk luft i hagen, skogen, på fjellet, ved stranden eller på campingen gjør godt for kropp og sjel. Lite slår følelsen av å sette seg foran bålet å nyte varmen, lage mat eller bare se på flammene. I Norge har vi bålforbud fra 15.april til 15.september, noe som vil si at man må tenke annerledes hvis man vil ha bål på tur. Et godt valg er å gå til innkjøp av en allsidig kvistbrenner, også kjent som bålstarter eller en brenner for hageavfall. Med en kvistbrenner får du en praktisk enhet som kan brukes til mye. Vil du kvitte deg med grener, kvister og blader i hagen kan en kvistbrenner brukes til dette. Ved bruk av kvistbrenner til hageavfall får du en mer miljøvennlig måte å rydde hagen din på, samtidig som den gir nyttig aske som kan brukes som gjødsel etterpå. I tillegg til at kvistbrenner er en mer miljøvennlig og effektiv måte å redusere hageavfall på, er den også perfekt å bruke når du vil ha bål og koselige stunder i frisk luft. Den kan også brukes når du vil forberede et større bål på tur, grillkvelder eller andre utendørsarrangementer.

Rimelige vinner av høy kvalitet

Når du skal kjøpe kvistbrenner er det viktig å velge en som passer dine behov, din bruk og ditt budsjett. Selv om det finnes mye bra for godt over 1000 kroner, har vi i vår kvistbrenner-test tatt for oss rimeligere vinnere av høy kvalitet som kan brukes som bål ute i det fri. For under 1000 kroner finner vi gode kjøp med egenskaper og fordeler som gir allsidig bruk. I vår kvistbrenner-test har vi sett etter følgende egenskaper:

  • Kraftige og effektive brennere som gir en kraftig flamme som raskt konverterer hageavfall til aske, men som også kan brukes som bål eller grill med høy varme.
  • Lette og bærbare modeller som kan brukes hvor som helst i hagen eller på tur i skogen.
  • Vi har også vært opptatt av å finne kvistbrennere med sikkerhetsfunksjoner som beskyttelse mot overoppheting og flammer.
  • Våre testvinnere er enkle å bruke, selv for deg uten tidligere erfaring med kvistbrenner. Bålforbud eller ikke, de kan brukes året rundt.
  • Billige produkter kan ha en tendens til å gå utover kvaliteten, men vi fant gode kjøp som er laget av holdbare materialer, solid konstruksjon og en kvalitet som varer i mange år.

Våre anbefalte produkt i 2023

Under kan du lese mer om våre testvinnere av kvistbrenner. Tur eller bruk som brensel av hageavfall? Her kan du finne en kvistbrenner som kan brukes til begge deler.

Kvistbrenner som enkelt kan utvides til en grillkomfyr

beste kvistbrenner

Til den matglade som elsker å lage mat utendørs året rundt kan Petromax by på et perfekt tilbehør som raskt og enkelt kan utvides til en komfyr. Cooking Device HK350/500 er et tilbehør til utekjøkkenet som er montert på en bæreramme med et feste laget av høykvalitets stål og ha en diameter på 18 centimeter. På den måten får du en sikker støtteflate for gryter eller panner når du vil lage mat ute. Ønsker du å få mest mulig ut av Petromax sin kvistbrenner kan du kjøpe Petromax Radiator separat, som da vil stråle varmen enda mer oppover. En sikker vinner til kokken som liker å lage mat ute i det fri.

Kompakt og effektiv kvistbrenner til friluftslivsentusiaster

En annen testvinner som både er rimelig i pris og funksjonell er Hobo Stove BK1 fra Petromax. Dette er en kvitsbrenner og minikomfyr som passer perfekt til eventyr i naturen. Her får du en kvistbrenner som er kompakt, lett i vekt og enkel å pakke med seg. Hobo Stove BK1 kan brukes til kasseroller og panner i de fleste størrelser, noe som gir deg et allsidig alternativ til et klassisk bål på tur. Med et smart design får du en kvistbrenner som gir god stakkeeffekt ved å brenne grener, kvister og blader effektivt og økonomisk. I tillegg kan Hobo Stive kvistbrenner gi høy temperatur. Hvordan brennstoff du bruker kommer an på hvilken høyde du plasserer risten. Hvis risten er plassert i bunn bør du velge kvister og grener. Plasseres risten øverst kan du fint bruke spritbrennere- eller tabletter. Petromax sin kvistbrenner til friluftsentusiaster er også av høy kvalitet i materialer av rustfritt stål.  

Sammenleggbar kvistbrenner til miljøvennlig matlaging i naturen

Stormberg Lenvik oppfyller de fleste egenskapene til mer miljøvennlig matlaging ute i det fri i sin kvistbrenner. Stormberg Lenvik er en sammenleggbar, lett og praktisk kvistbrenner som utnytter småkvist til gratis og miljøvennlig brensel. Lenvik er konstruert med dobbeltvegg, rist og hull som gir god tilførsel av oksygen slik at du kan lage et mer skånsomt bål ute i naturen. Risten sørger for at bålet ikke brenner direkte på bakken, noe som gjør det mer trygt å lage bål. I tillegg følger det med en beholder til rødsprit. Kvistbrenneren gir et lite mål hvor du kan lage mat med grillpinner eller kjeler. Lenvik er et godt kjøp til barnefamilien som liker kortreiste turer i skog og mark.

Fleksibel og enkel kvistbrenner for utendørs matlaging

Også Stabilotherm sin Wood Stove Stack kvistbrenner scorer høyt i vår test. For en gunstig prislapp får du her et godt alternativ til det klassiske stormkjøkkenet. Wood Stove er en sammenleggbar, fleksibel og enkel kvitsbrenner for utendørs matlaging i skogen, på fjellet eller i hagen. For å få fyr på bålet kan du fylle brenneren med flis, pellets eller briketter som brensel, men enda bedre er det å finne brensel i naturen som kvister, grener og bark. Wood Stove Stack er laget av rustfritt stål som sikrer høy kvalitet og lang levetid, mens den lette vekten på kun 350 gram gjør den praktisk å ha med seg.

Titan kvistbrenner når du vil lage turmat på en praktisk måte

Billigst av våre testvinnere er Snønix sin Titan kvistbrenner. Med titan som materiale får du høy kvalitet og en kvistbrenner som lar deg bruke små kvister som brensel på skogsturer. Snønix sin kvistbrenner er en sikker vinner når du vil lage turmat eller varme opp vann på en enkel og praktisk måte. Snønix er kompakt i størrelser, veier kun 107 gram og er enkel å ta med seg i tursekken. Kvistbrenneren er en mellomting mellom en bålplass og en gassbrenner, noe som gir deg det beste fra begge verdener. Brenneren er enkel å bruke, gir effektiv varme og lar deg nyte varm mat ute i naturen. Perfekt til overnattingsturer, campingturer eller dagsturer i skogen.